YKS'de ham puan değişti | 2018 YKS yeni ham puan kuralı

YKS'de ham puan değişti | 2018 YKS yeni ham puan kuralı

Bu yıl bu ad ile ilk kez yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ham puan kuralları değişti. 2018 YKS ham puan kuralı açıklandı. YKS'nin iki oturumunda ham puan kuralı değişti.

Üniversiteye girmek için tek sınav üzerinden yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na günler kala sınav kuralında önemli bir değişikliğe gidildi. İşte 2018 YKS'nin yeni ham puan kuralı...

Bilindiği üzere YKS'nin Temel Yeterlilik Sınavı ve Alan Yeterlilik Sınavı olmak üzere iki bölümü bulunuyor. Bugün alınan bir karar ile YKS'de ham puan kuralı değişti. Artık öğrencinin puanının hesaplanması için gerekli testlerin en az birinden 0.5 net alması gerekiyor. Eski kural ise gerekli testlerin her birinden 0.5 alması yönündeydi.

2018 YKS yeni ham puan kuralı nedir?

Yeni kural eskisinden daha çok kolaylık sağlayacak. Her birinden kuralının en az birinden olarak çevrilmesi pek çok öğrencinin başarısız olsa bile puanının hesaplanmasını sağllayacak. ÖSYM, yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi;

“Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 31 Mayıs 2018 tarihli toplantısında, 2018 YKS’de TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir.”

2018 YKS ne zaman?

ÖSYM'nin bu yıl YGS ve LYS yerine Üniversiteye giriş için uygulayacağı YKS tek sınav olarak yapılacak. Sınav günü ve saatleri de belirlendi.

Seçimler nedeniyle ertelenen sınav 30 Haziran 2018 Cumartesi ve 1 Temmuz 2018 Pazar tarihlerinde yapılacak.

Risalehaber.com

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.