YKS tercih sonuçları açıklandı! 2018 Üniversite Tercih Sonuçları

YKS tercih sonuçları açıklandı! 2018 Üniversite Tercih Sonuçları

Milyonlarca üniversite adayının heyecanlı bekleyişi sona erdi. Hayallerindeki üniversiteye girebilmek için haftalar önce tercih yapan öğrenciler 2018 YKS tercih sonuçları için bekliyordu.Üniversite tercih sonuçları açıklandı.

Üniversite tercih sonuçları uzun zamandır açıklanmayı bekliyordu. İki hafta önce üniversite tercihi yapan öğrencilerin meraklı bekleyişi sürüyor. Bu yıl ilk kez uygulanan sistemde öğrenciler önlisans ve lisans bölümleri için tek bir sınava girdi. AYT, TYT ve YBT olmak üzere 3 kısımda uygulanan sınavın sonuçları Ağustos ayı içerisinde açıklandı.

7 Ağustos'ta başlayan tercih işlemleri bir hafta boyunca devam etmişti. 9 günlük bayram tatilinin ardından üniversite adaylarının merakla bekleyişi yeniden başlamıştı. YKS Tercih Sonuçları an itibari ile açıklandı.

YKS Yerleştirme Sonuçları Öğrenme sayfası

ÖSYM tarafından tercihleri alınan üniversite adaylarının önlisans ve lisans bölümün yerleştirmeleri süreci devam ediyor. Yerleştirmelerin yapılmasının ardından 3 Eylül 2018 ila 7 Eylül 2018 tarihleri arasında öğrencilerin kayıt işlemleri yapılacak.

ÖSYM, 2018 Üniversite Yerleştirme Sonuçları açıklandı. 

YKS Tercih Sonucu nasıl öğrenilir?

Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilere online bilgilendirme haricinden yerleştikleri üniversitelerin bilgisi verilmeyecek. Öğrenciler yerleştirmeleri sonuçlarını sadece ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden aday işlemleri sistemi ile giriş yaptıktan sonra öğrenebilecek.

Üniversite yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için “https://sonuc.osym.gov.tr” adresinden aday girişi yapmalısınız. Bunun için T.C. Kimlik Numarası ve aday işlemleri şifresi ile giriş sağlanması gerekiyor

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.