YKS sonuçları açıklandı mı? 2018 YKS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS sonuçları açıklandı mı? 2018 YKS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

ais.osym.gov.tr adresinden duyurulacak 2018 YKS Sonuçları için heyecan dorukta. Bu yıl yeni adı ve sistemi ile ilk kez uygulanan YKS sonuçları açıklandı mı? YKS sonuçları açıklanma tarihi haberimizde

ÖSYM tarafından 4 ve 2 yıllık Üniversitelere geçiş için uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı bu yıl yeni adı ve sistemi ile ilk kez yapıldı. 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde iki ayrı günde yapılan 2018 YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu aradan geçen 3 haftanın sonunda öğrencilerin en büyük merak konusu olmuş durumda. YKS sonuçları açıklandı mı? diye soran öğrenciler ÖSYM'nin resmi sitesine bakıyor.

YKS sınavı bu yıl Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi olmak üzere iki ayrı bölümde ve iki ayrı günde yapıldı. İkinci günün sonunda ayrıca dil bölümlerini düşünenler için Yabancı Dil Testi de uygulandı. ÖSYM'den gelen açıklamaya göre bu üç bölümün de sonuçları aynı günde açıklanacak.

2018 YKS sonuçları henüz açıklanmadı. Fakat ÖSYM tarafından YKS Sonuçlarının açıklanma tarihi verildi.

2018 YKS Sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Sınava giren 2.5 milyon öğrenci üniversite tercihi yapmak için YKS sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Geleceğini şekillendirecek olan gençler aldıkları puana göre tercihlerini yapacaklar ve hayal ettikleri meslekler için bölümlere ayrılacaklar.

ÖSYM'den gelen açıklamaya göre Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın sonuçları 31 Temmuz 2018 Salı günü açıklanacak. Sonuçların açıklanmasının ardından kısa zaman içinde tercihler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.