YKS Ek Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek kayıtları ne zaman? (2018)

YKS Ek Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite ek kayıtları ne zaman? (2018)

Üniversitelerin açılması ve yeni öğrencilerin derslerine başlamasının ardından ek tercih yapan öğrenciler merakla üniversite ek tercih sonuçları bekliyor. Boş kalan kontenjanlara yerleşecek olan üniversite adayları ek kayıt tarihlerini merak ediyor.

14-20 Eylül 2018 tarihleri arasında alınan ek tercihlerin ardından ÖSYM tarafından açıklanacak YKS ek yerleştirme sonuçları için gözler yetkililere döndü. Üniversitelerin pek çoğu başladı veya bugün başlıyor. Yeni kayıt yaptıran öğrenciler üniversite sıralarını dolduracak. Boş kalan kontenjanlar ise 2018 üniversite ek kayıt sonuçları ardından dolacak. Peki 2018 YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

14 Eylül tarihinde başlayan ek tercih işlemleri ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuz ile yapıldı. Bu kılavuzda öğrencilerin yerleşebileceği puanlar ve boş kalan kontenjanlar tespit edildi. Üniversite kayıtlarının ardından boş kalan kontenjanlara herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar başvuru yaptı.

Ek Tercih Sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'den 2018 YKS ek tercih sonuçları için resmi bir açıklama gelmedi. Bu nedenle henüz net bir tarih veremesek de, ek kayıt tarihlerinin yaklaşması nedeniyle pek çok kişi ek tercih sonuçlarının bu hafta içinde her an açıklanabileceği hususunda hem fikir.

Sonuçlar açıklandığı an size bildireceğiz. Sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr adresinden adaylara duyurulacak.

Ek Yerleştirmeler ne zaman yapılacak?

2018 YKS ek yerleştirme sonuçları yayınlandığında tercih ettiği üniversitelerden birine yerleşen adaylar 1 Ekim 2018 ila 5 Ekim 2018 tarihleri arasında üniversitelere kayıt yaptırabilecek.

Kayıtlar öğrencinin kazandığı üniversiteye giderek bizzat başvuru yapması ile olacak. Üniversitelerin düz kayıtlarında istenen belgeler ek kayıtlarda da geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.