YKS 2019 Türkçe soruları nasıldı? Türkçe soruları zor muydu?

YKS 2019 Türkçe soruları nasıldı? Türkçe soruları zor muydu?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için heyecan başladı. 10.15'te başlayan Temel Yeterlilik Testi 12.30'da sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler TYT Türkçe soruları nasıldı? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Üniversite hayali olan 2 milyondan fazla öğrenci bugün başlayan YKS 2019'da ter döküyor. Bu zorlu sınavın ilk kısmında TYT soruları vardı. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler gibi temel derslerden 135 dakikalık sınava giren öğrenciler sınav çıkışında TYT Türkçe soruları nasıldı? TYT Türkçe zor muydu? sorularına yanıt aramaya başladı.

Bugün sınavda Türkçe kısmından 40 soru soruldu. Bu kısımda özellikle paragraf ve anlam soruları büyük yer kapladı.

TYT Türkçe soruları nasıldı? Türkçe soruları zor muydu?

2019 YKS TYT kısmı saat 10.15'te başlayıp 135 dakika sürdü. Türkçe kısmı 40 sorudan oluştu ve paragraf soruları büyük yer kapladı. Sınavdan çıkan öğrencilerin ilk yorumlarına göre Türkçe bölümü kolay olsa da şıklar arasında seçim yapmak bir hayli zordu.

Öğrencilerin bir kısmı sınavı zor bulurken, paragrafları uzun bulan öğrenci sayısı da bir hayli fazla oldu. Siz de altta bulunan yorum bölümümüze sınavın sizin için nasıl geçtiğini yazarak diğer adaylar ile kıyas yapabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum