Yeni yıla girerken yapılabilecek bir dua

Yeni yıla girerken yapılabilecek bir dua

Ömür sermayemizden bir seneyi daha geride bırakmak üzereyiz.

Ali Demirel'in yazısı:

Bizi bekleyen "büyük buluşma"ya bir adım daha yaklaşıyoruz. Aslında şu günler, yaklaştığımız yerde hesaba çekilmeden önce burada kendimizi hesaba çekmenin tam da zamanı.

Gelin isterseniz hep beraber sadece ellerimizi, değil gönüllerimizi de Rabbimiz'e açalım. Önümüzdeki yılların fert ve toplum olarak sağlık ve afiyet içinde karşılıklı anlayış, inanç ve vicdan hürriyetine saygı, sosyal barış ve huzur iklimine kavuşacağımız günler olması dileğiyle Rabbimize dua dua yalvaralım:

Ey herkesi ve her şeyi şefkat ve merhametiyle kuşatan ve ey sürçüp düşenleri bağışlayarak tökezleyenlere yeniden doğrulma fırsatları veren yüce Yaratıcı! Kendisinden yardım talep edilebilecek yegâne zat Sensin ve ancak Sana tevekkül edilir. Sen, Sana yönelip dua edenlerin sesini mutlaka işitir, çağrılarına icabet edersin. Kapına sığınıp çağrıda bulunanlara da elbette karşılık verirsin.

BİZE MERHAMETİNLE MUAMELE ET!

Rabbimiz, Senden bütün varlığı kuşatan rahmet havuzuna bizi de almanı dileniyoruz. İşte kalplerimiz de bu duygularla Senin ulu dergâhına yönelmiş bir vaziyette. Bize merhametinle muamele et. Sürçmelerimizi bağışla. Bütün günahlarımızı ve kusurlarımızı mağfiret eyle. Ömrümüzün geri kalan kısmında da bize sıhhat, afiyet ver ve bizleri dupduru ve katışıksız salih ameller işlemeye muvaffak eyle!

Ey günahlarla kirlenmiş kimseleri hemen cezalandırmayan, haddini bilmezlerin ayıplarını görmezlikten gelerek onlara manevi kirlerinden arınma fırsatı veren merhametliler merhametlisi! Bizi günahlarla, hatalarla kirlenmekten koru, kirlendiğimizde de mağfiret ve merhametini bizden esirgeme. Biz, Senin var etmenle var olduk ve Senin lütuflarınla ayaktayız. Her zaman Senin cömertliğini soluklamakta ve Senin ihsanlarını yudumlamaktayız.

AF VE MAĞFİRET DİLENİYORUZ

Bütün benliğimizle bir kez daha Sana yöneliyor, af ve mağfiret dileniyoruz. Kalp katılığından, gafletten, başkalarına kötülük yapmaktan, aşağılıktan, aşağılanmaktan, miskinlikten, cehaletten, doymaz bilmeyen nefisten, kabul edilmeyen duadan, nimetlerinin yok olup gitmesinden Sana sığınıyoruz. Tövbelerimizi kabul buyur, bizi günahlardan arındır, dua ve isteklerimize cevaplar lütfeyle!

Ey, bir belaya maruz kaldıklarında sabırları, lutfedilen nimetler karşısında da şükürleri pek az olan biz zayıf ve çaresiz kulların Rabbi! Dünyanın feci ve korkutan hadiseleri ve asrın musibetleri karşısında bize inayet eyle. Fesatçıların şerlerinin bize ulaşmasına mani ol. Şer güçlerin şerlerinden bizleri muhafaza eyle.

Ey Rabbimiz! Biz kullarını Senin sevmediğin ve hoşnut olmadığın vadilerde dolaşmaktan muhafaza buyur. Senin nezdinde anlamsız sayılan ne kadar meşguliyet varsa bizi onlardan uzak tut. Nereden gelirse gelsin, bütün bulanık düşüncelerden ve kirli hayallerden zihnimizi ve kalbimizi koru!

VATANIMIZI, MİLLETİMİZİ KORU!

Ey biricik Koruyanımız! Dinimize ve dünyaya müteallik bütün işlerimizde insî ve cinnî şeytanların, durmadan kötülüğü emredip duran nefs-i emmarenin vereceği zararlardan, vatanımıza, milletimize karşı kalpleri kin ve nefret duygularıyla dopdolu düşmanların saldırgan davranışlarından bizi muhafaza et. Onların tuzaklarından, komplolarından bizi himaye eyle.

Rabbimize, ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları adedince hamd ve şükür; hürmetine kâinatın yaratıldığı, sünnetine bütün varlığın hayran kaldığı Efendimize, insanlık âleminin yüz akları olan yakın ailesine ve ashabına da sonsuz salât ü selamlar ediyor, günlerin nevbahara döneceği demlerin heyecanıyla ümitle bekliyoruz.

Dualarımızı kabul buyur ve isteklerimizi geri çevirme, ey kendisine el açılanların en cömerdi ve ey lütufta bulunanların en hayırlısı!

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.