Yeni havalimanına kadın eli

Yeni havalimanına kadın eli

Üçüncü havalimanının uzun soluklu iş kollarından altyapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor.

İlk etabının 29 Ekim 2017'de tamamlanacağı açıklanan üçüncü havalimanında çalışmalar sürerken, projenin en uzun soluklu iş kollarından olan alt yapı çalışmaları kadın mühendislerin titiz çalışmalarıyla devam ediyor.

Tamamlandığında yıllık 80 milyon yolcunun kullanması beklenen havalimanının çalışmaları uzun soluklu tasarlanırken, 76,5 kilometrekarelik dev sahada kadın çalışan istihdamı yüzde 20 seviyesinde. 

AA muhabirine yeni havalimanındaki kadın iş gücüne ilişkin bilgi veren Mali ve İdari İşler Direktörü İclal Güçlü, 2 bin 400 personelin çalıştığı şantiyede 300 beyaz yakalı personelin bulunduğunu aktardı. Güçlü, beyaz yakalı iş gücü içerisinde 63 kadın mimar ve mühendis bulunduğunu anlatan Güçlü, "Toplamda yüzde 20 olan kadın çalışan sayısını yüzde 40'a çıkarmayı planlıyoruz. Personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadın sürücülere seslenen Güçlü, "Kendine güvenen ve istenilen belgeleri bulunan kadın operatör ve kamyon şoförlerimiz de varsa başvurularını yapabilirler. Onları da almaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Zemin çalışmaları Kalite Kontrol Mühendisi Esra Atıcı ise şantiyede 1 yıla yakın süredir çalıştığını belirterek, prestijli projenin içinde olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Çocukluk hayallerinin inşa etmek üzerine geliştiğini anlatan Atıcı, yeni havalimanı inşaatının en önemli sac ayaklarından olan zemin ve alt yapı inşasında görev almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Zemin Çalışmaları Kalite Kontrol Mühendisi Feyza Aliç de şantiyede sadece çalışmadıklarını, konakladıklarını da belirterek, "Şantiyede yaşıyoruz. Bu laboratuvarda yaşayan 11 kadın olarak şantiyede kalıyoruz. Aynı yerde çalışıyoruz, çok yakın bir mesafe zaten. Bu iş konusunda ailem en büyük destekçimdi. Hiçbir zaman bu konuyla ilgili sıkıntı yaşamadım. Şantiyede kaldığım ya da çalıştığım için. Benim için işin hikayesini bilip deneyini yapıp sonra o malzemeyi sahada görmek daha anlamlı" diye konuştu.

Kuaför ve süpermarketin de bulunduğu şantiyede kasaba hayatına benzer bir günlük akış gözlenirken, çalışanlar arasındaki sinerji de dikkati çekti.

kadınvekadın

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.