'Yeni bir senaryo düşünülmesi gerekebilir'

'Yeni bir senaryo düşünülmesi gerekebilir'

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Jaeger, Pazar günü yapılacak Avro Bölgesi Liderler Zirvesi'ne kadar Yunanistan için bir çözüm bulunmazsa yeni bir senaryonun düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger, Pazar günü yapılacak Avro Bölgesi Liderler Zirvesi'ne kadar Yunanistan için bir çözüm bulunmazsa yeni bir senaryonun düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Federal Basın Merkezi'nde basın mensupların Yunanistan'daki mali krizle ilgili sorularını cevaplayan Jaeger, Yunanistan'ın Avro Bölgesi'nin kurtarma fonu olan Avrupa İstikrar Mekanizması'na (ESM) başvurması halinde, mali yardıma ilişkin bir rakamın belirlenmesinin de görüşme şartlarından biri olduğunu belirtti.

Jaeger, Bild gazetesinin ' Yunanistan için 50 milyar avroluk üçüncü bir yardım paketi planlandığı' haberiyle ilgili de "Size maalesef şunu söylemek zorundayım ki; biz Bild gazetesininYunanistan ile alakalı mali yardım rakamlarıyla ilgili analizlerini desteklemiyoruz, aksine 3 kreditörün mali analizlerini dikkate alıyoruz. Şu an için Yunanistan'a yapılacak mali yardımla ilgili bir rakam söyleyemem.

Eğer yeni bir program gündeme alınacaksa bu programın mantık olarak bir mali yardım rakamını içeren muhtevası olacak" dedi.

"Yunanistan için ikili para sistemi gündeme geldi mi?" sorusuna ise Jaeger, şu yanıtı verdi:

"Dün Avro bölgesi grubunca gerçekleştirilen tartışmaları sizler de izlediniz. Bu hafta sonu bir buluşma daha olacak. Pazar gününe kadar bir çözüm bulunamazsa o vakit yeni bir senaryo düşünülmek zorunda. Burada bir de (Yunanistan tarafından yapılan) başvurunun nasıl olmasıyla alakalı konuşmak istiyorum.

Bu başvuru kapsamlı olmalı. Bu Yunanistan'ın bir ESM programı istediğine dair uzunca bir mektup olmamalı, aksine bu başvurunun tamamlayıcı bölümü Yunanistan'ın reform olarak neleri yapmayı planladığını içermeli. Bu başvuru dün de kararı alındığı gibi 30 Haziran öncesi bizim tartıştığımız icraatlara bir dönüş olmamalı.

Bu geleceğe dönük reformları içeren bir program olmalı." 

"Bild" gazetesi bugün "Merkel Yunanlara yeni bir milyarlık paket sundu" başlığıyla verdiği haberde, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 50 milyar avroluk üçüncü bir yardım paketini planladığını belirtti. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.