Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Bakan Akar açıkladı

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Bakan Akar açıkladı

Uzun zamandır devam eden yeni askerlik sistemi tartışmalarında bugün kritik bir gelişme yaşandı. Türkiye'de uygulanacak yeni askerlik sistemi belli oldu. Bedelli sürekli oldu, lisans mezunları 2 ay zorunlu askerlik yapacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, merakla beklenen yeni askerlik sistemini duyurdu. Yeni askerlik yasası yakın zamanda meclise gelecek. Peki yeni askerlik sistemi nasıl olacak? İşte detaylar...

AA editör masasına konuk olan Akar, yeni askerlik sisteminin detaylarını paylaştı. Yeni sistemden bahseden Akar, "Üzerinde çok çalıştığımız, olabildiğince modern verileri kullandığımız bir çalışma. Modern, öngörülebilir, TSK'nın ihtiyacını, gençlerin eğitim ihtiyacını karşılayacak noktaya geldiğini söyleyebilirim.” dedi.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Yeni sistem temelde 5 ayrı askerlik tipine ayrılıyor;
- Bedelli Askerlik
- Yükümlü er ve erbaş
- Yedek Astsubaylık
- Yedek Subaylık
- Dövizli askerlik

Bu türlere göre yeni sistem şöyle olacak;

Erbaş, er ve bedelli olacaklar 1 ay temel eğitim alacaklar. Bedelliye ayrılanlar 1 ayın sonunda askerliği bitirecek. Lise mezunu ve altı gençler 1 ay temel askerlik yapacak. Ardından 5 ay boyunca kıtada görev yapacak. 

Lisans ve lisansüstü eğitim yapanlar yedek subay olacaklar. 2 ay temel eğitim alacaklar. Ardından 10 ay kıtada maaşlı görev yapabilecekler. Meslek Yüksek Okulları (MYO) da lisanslılar gibi olacak.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.