Yeni Akit yazarı Alpay: Dindar nesil, Türkçü ve Atatürkçü formata dönüştü

Yeni Akit yazarı Alpay: Dindar nesil, Türkçü ve Atatürkçü formata dönüştü

Kenan Alpay: “Mustafa Kemal’in Askerleri”nden medet ummak korkunç bir akıl tutulması

Yeni Akit yazarı Kenan Alpay, dindar nesil söylemlemlerinin geldiği noktayı yazdı. Alpay, "Ne kadar dindar olacağını bilemeyeceğimiz fakat muhakkak Türkçü ve Atatürkçü formatta yetiştirileceği anlaşılan nesillerin nasıl bir şeye benzeyeceğini birlikte göreceğiz" dedi.

"Atatürkçülük-Kemalizm sadece devletin değil toplumun, tarihin, kültürün, sanatın, sporun hatta dinin de ruhunu, istikametini, işlevini belirleyen ceberut siyasetin adı olmuştur" şeklinde yazan Alpay, 12 Eylül 2010’da yapılan anayasa referandumuyla birlikte Türkiye’de Tek Parti rejiminin birçok uygulamasına son verildiğini, resmi bayramlarla özdeş hale gelen geçit törenlerinin kaldırıldığını hatırlattı.

“Mustafa Kemal’in Askerleri”nden medet ummak korkunç bir akıl tutulması

Alpay, "Ne var ki, 15 Temmuz sonrasında güya Fetullahçı cuntayla mücadele adına Kemalist-ulusalcı söylemler, semboller ve pratikler tekrar öne çıkarılır oldu. Oysa Fetullahçı cuntayla mücadele için cuntacılık faaliyetleri hususunda onlardan çok daha tecrübeli ve acımasız olan “Mustafa Kemal’in Askerleri”nden medet ummak korkunç bir akıl tutulmasıdır. İstendiği kadar içeriği boşaltılmaya, değiştirilmeye çalışılsın Kemalist söylem ve sembolleri öne çıkaran muhafazakâr-demokrat siyaset tarzı dönüşmek, başkalaşmak ve celladına âşık olmaktan başkaca bir seçenek bulamayacaktır önünde" dedi.

Türkçü ve Atatürkçü formatta yetiştirileceği anlaşılan nesiller

Alpay, yazısını şöyle sürdürdü:

"Siyaset müsamerelere sarılarak toplumun önünü açamaz, gelişimine katkı sağlayamaz. Muhafazakâr-demokrat birtakım soslar katarak Kemalist kültler etrafında temin edilecek milli birlik ve beraberlik pozları aldatıcıdır. 2200 sene gerilerden başlatılarak Türkçü söylemin referans kaynağı “devleti ebed müddet”e ve Gazi Paşa’nın rehberliğine yapılan vurguların siyaseti, bürokrasiyi ve toplumu hangi bataklıklara sürüklediğini unutmayalım. Tuhaf ve acı ama önce ahlak ve maneviyat sloganlarının karikatürize olduğu, dindar nesil ideallerinin kariyer ve magazin kültürüne kurban edildiği iklim muhafazakâr-demokrat hükümet döneminde yaygınlaşıyor.

Akademi ve medyanın, sivil toplum ve cemaatlerin de Hükümet’in resmi ideoloji güzellemelerini boş gözlerle seyrettiği, yer yer coşkuyla sahiplendiği bir dönemdeyiz. Hikmet-i hükümetten kimse sual etmiyor gibi. Ne kadar dindar olacağını bilemeyeceğimiz fakat muhakkak Türkçü ve Atatürkçü formatta yetiştirileceği anlaşılan nesillerin nasıl bir şeye benzeyeceğini birlikte göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum