Yazar Bahaeddin Sağlam’ın yeni çıktı

Yazar Bahaeddin Sağlam’ın yeni çıktı

“Müslümanın Varlık ve Hayat Algısı” isimli kitap

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Bahaeddin Sağlam’ın “Müslümanın Varlık ve Hayat Algısı” isimli kitabı çıktı.
Sağlam, kitabın giriş yazısında özetle şu şöyle diyor:

“40 yıl gibi uzun bir yolculukta gördüm ki; Kur’an, insanlığın diğer birikimlerini dışlamadan, en güzel ve en geniş yolu gösteriyor. İşte bu konuda da yine aynı durum ve aynı gerçeklikle karşılaşıyoruz. Bu gerçeği görmek, anlamak ve yaşamak için sosyal konular ve hayatın hakikati hakkında olan üç-dört surenin açıklamasını ve metin tahlillerini vereceğiz.  Bu bize yeterli olacaktır.

Bu kardeşiniz Kur’anın birçok gerçeği ile ilgili birçok çalışma yazmış ve yayınlamıştır. Fakat bu sefer istedim ki; varlık ve hayat; özellikle sosyal hayat algısı meselesinde de Kur’anın mucizeliğini göstereyim. Bu çalışmada yorumdan ziyade, ayetlerin ve cümlelerinin birbiriyle olan bağlantısına dikkat çekmek yanında; ayetler içinde görünen evrensel mucizevî manaların anlaşılması için bir kısım ara notlar yazdım. Ortaya bu kitap çıktı. Buna, Müslümanın Varlık ve Hayat Algısı ismini verdim.

Eğer surelerin bütünlüğüne dayalı olan bu tahlil ve çalışmaları bir bütün olarak okursanız, Kur’anın birçok mucizeliğini görmek yanında; hayatınıza anlam katan gayet güzel bir algı edinirsiniz. Ve bazı modernistlerin Din ve Kur’an çağdışıdır, tarihseldir, günümüze hitap etmiyor, gibi; gerçeği yansıtmayan iddialarına da cevap verirsiniz. Ayrıca 1400 yıllık bir metnin arka planını ve edebî özelliklerini öğrenerek gayet tatlı, ilmî bir çalışmanın zevkini alırsınız.