Önemli edebiyat eserleri Türkiye-Irak sınırını süslüyor

Önemli edebiyat eserleri Türkiye-Irak sınırını süslüyor

Hakkari'de Irak sınırında bulunan bir duvar Türk ve Dünya edebiyatından önemli eserler içeriyor.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Çukurca Belediyesi, vatandaşları belediye hizmetleriyle buluşturmanın yanı sıra sosyal projeleri de hayata geçiriyor.

Güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik başarılı operasyonlarla huzur ve güven ortamının tesis edildiği ilçede, kaymakamlığın da desteği ile kitap okumaya teşvik etmek için örnek bir çalışma gerçekleştirildi.

Son zamanlarda düzenlenen kültür sanat etkinlikleriyle de adından söz ettiren Irak sınırındaki ilçenin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nin bir tarafında bulunan duvara, devasa kitap figürleri yerleştirildi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk", Gabriel Garcia Marquez'in "Yüzyıllık Yalnızlık", Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun "Yaban", Mehmet Akif Ersoy'un "Safahat", John Steinbeck'in "Fareler ve İnsanlar", Yaşar Kemal'in "İnce Memed" gibi Türk ve dünya edebiyatının önemli eserlerinin dekor olarak kullanıldığı duvar, adeta kitaplığı andırıyor.

Kente renk katan figürlere, çocuk ve gençlerin yanı sıra yaşlılar da ilgi gösteriyor.

"Çok güzel tepkiler aldık"
Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, ilçede "prestij cadde" uygulaması yürüttüklerini söyledi.

Bu kapsamda kitap figürü fikrini uygulamaya karar verdiklerini aktaran Ayca, "Kitap dekorunu oluşturduk. Çok güzel tepkiler aldık. Ülkemizin farklı yerlerinden bizi arayanlar oldu. Sosyal medyada fotoğraflar çok fazla paylaşıldı. Bundan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.