Yaz Kur'an kurslarına kayıtlar alınmaya devam ediyor

Yaz Kur'an kurslarına kayıtlar alınmaya devam ediyor

Diyanet TV tarafından uzaktan eğitim olarak yapılan Yaz Kur'an kurslarına kayıtlar devam ediyor.

Ankara İl Müftü Yardımcısı Aynur Yaşar, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen "Yaz Kur’an Kursları Eğitim Programları" ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) açıklamalarda bulundu.

Coronavirus (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle bu sene Diyanet TV üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları Eğitim Programları”na kayıtların 29 Haziran’dan itibaren başladığını belirten Yaşar, kayıtların devam ettiğini açıkladı.

“Resmi web sitemiz kayıtlarda kolaylık sağlıyor”

Yaşar, “Bu sürece çözüm bulmamız gerekiyordu. Aslında başka bir kapı araladık. Sosyal medyada her ne kadar bizim neslin biraz uzak durduğu bir saha olsa da çocuklarımız bu konuda bizden daha mahirler. İnşallah Rabbim bunu hayırda kullanmayı nasip eylesin. Kayıtlarımız diyanetin resmi web sitesi (www.diyanet.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Kayıtlar noktasında eğer çocuklarımızın veya velilerimizin bir sıkıntısı varsa görevlilerimiz gerek il gerek ilçe müftülüklerimizden bu konuda yardımcı da olmaya çalışmaktadırlar. Resmi web sitemiz kayıtlarda kolaylık sağlıyor.” dedi.

“4 yaştan 20 yaşa kadar resmi site üzerinden direkt kayıt yapılabiliyor”

Yaz Kur’an Kursları Eğitim Programlarına 4-20 yaş arası kayıtların alındığını belirten Yaşar, “Yaş oranına baktığımız zaman çok geniş bir yaş aralığı var. 4 yaştan 20 yaşa kadar resmi site üzerinden direkt kayıt yapılabiliyor. Sistem 4 yaş altına ve 20 yaş üstüne kapalıdır. Öğrenmede kademeli olduğu için yani sıfırdan başlayacaklar hiç bilmeyenler için saat 10.30’da başlıyor. Bilen ve okuması ile tecvidini geliştirmek isteyenler için 17.00’de başlıyor. Onun için yaş aralığı alabildiğine geniş tutuldu. Bilenlere ve bilmeyenlere hitap ettiği için böyle kademeli eğitim veriliyor.” ifadelerini kullandı.

“Kayıtlarımız devam ediyor”

Diyanet TV Yaz Kur’an Kursları yayın akışı hakkında bilgi veren Yaşar, “Bilmeyenler veya yeni öğrenenler için 10.30’da başlıyor. Akabinde 11.00’de dinimi öğreniyorum. Burada da her gün iman, itikat, ibadet, siyer ve ahlak konuları ele alınıyor. Bilenler için 17.00’de başlıyor. Onun akabinde de yine dinimi öğreniyorum iman, ibadet, siyer ve ahlak şeklinde devam ediyor. Birde akşam ‘kafama takıldı’ diye akşam bir program var. Burada da malum çocuklarımız merak duygularının zirve dönemini yaşarlar. 3 yaşından itibaren öyle sorular sorarlar ki bizi bazen şaşkına çevirirler. İşte çocuklarımızın bu tip sorularından hareketle onların kafasına takılacak soruları da cevaplayan bir bölüm var. İnşallah onu da keyifle seyir edebilirler.  29 Haziran itibarıyla Diyanet TV’deki Yaz Kur’an Kursumuz başlamış oldu. Kayıtlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız istiyorlarsa EHYS üzerinden online başarı belgesi de alabiliyorlar”

Konuşmasının devamında Yaşar, şunları kaydetti:

“Kurs 6 hafta sürecek 6 haftanın sonunda da çocuklarımız istiyorlarsa Yaz Kur'an Kursları için hazırlanan Eğitim Portalı (EHYS) üzerinden online test usulü bir değerlendirmeye girip başarı belgesi de alabiliyorlar. Kayıt yaptıktan sonra il ve ilçe müftülüklerimizden ücretsiz olarak Yaz Kur’an Kursları kitapları alabiliyorlar.”

"Veliler çocuklarıyla beraber hem etkinlik yapmalı hem de derslere katılım sağlamalı"

Camilerin çocuk seslerini özleyeceğini söyleyen Yaşar, Rabbim bu salgından kurtulmamızı nasip eylesin temennisinde bulundu. Yaşar, “Velilerimize şu tavsiyelerde bulunabilirim. Nasıl çocuklarımızın akademik başarısı açısından derslerini takip edebilmeleri için ortamı hazırlıyorsak, çocuklarımızın manevi eğitimi de en az onun kadar önemlidir. Hatta velilerimizin yapması gereken dersin sonunda haydi beraber bir okuyalım. Bu gün ne öğrendin tekrarlayalım. Velilerimizde bilmiyor olabilir. Ya da ileri derecede bilmiyor olabilir. Bu noktada çocuklarıyla beraber bir ders ortamında bunu yapıp daha eğlenceli hale getirirlerse ve ders tekrarlarını yaparlarsa asıl maksat o zaman hâsıl olmuş olacak. Bir de çocuklarıyla beraber etkinlikte yapmış olacaklar. Çocuklarımız gerçekten evlerde sıkılıyor. Velilerin, anne-babanın, abi-ablanın katılması hem eğitimi daha verimli hale getirecek hem de daha zevkli hale getirecek.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.