Yaz Kur’an kursları Said-i Nursi Camii'ndeki törenle başladı

Yaz Kur’an kursları Said-i Nursi Camii'ndeki törenle başladı

Okulların tatil olmasıyla beraber yaz Kur’an kursları büyük bir coşku ile başladı

Gaziantep İl Müftülüğü tarafından hazırlanan ve kentteki tüm camiler ile Kur’an kurslarında başlayan yaz Kur’an kurslarının resmi açılışı Şehitkâmil ilçesindeki Ukkaşe bin Mihsan ve Said-i Nursi Camii'nde düzenlenen törenlerle başladı.

Geçen sene bin öğrenci ile kentte en çok Kur’an eğitiminin verildiği cami olan Said-i Nursi Camii’ndeki törende konuşan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, ailelere çağrıda bulunarak, herkesin çocuğunu bu yaz tatilinde camilere ve Kur'an kurslarına göndermelerini istedi.

kuran_kursu.jpg

Kentteki birçok camide resmi açılışın yapıldığını anımsatan Çelik, “Hem çocuklarımızın neşesini hem de ailelerimizin sevincini paylaşıyoruz. Şu anda Said Nursi Cami’sindeyiz. Said Nursi Cami’si Gaziantep'te öğrencilerimizin en yoğun olduğu bir camimizdir. Geçen yıl bin civarında öğrencisi vardı. Bu sene de kayıtlarımız her gün 40-50 kişi artarak devam ediyor. Bu sene de yine inşallah bin civarında olacak. Burada 25-30 civarındaki hocamız, çocuklarımıza yaz Kur'an kursu hizmeti veriyor. Çocuklarımızın tatillerine çok fazla dokunmadan onları hem eğlendirerek hem de öğreterek zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

İbrahim Koçyiğit-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum