Yaz Kur'an kursları başladı

Yaz Kur'an kursları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları bugün başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verileceği yaz Kur’an kursları bugün başladı. 4 yaşında kursa katılarak rahle başına geçen Zeynep Irmak Çolak’ın heyecanı, katılımcıları duygulandırdı. 

Türkiye genelinde olduğu gibi Soğuksu Hz. Ömer Camii’nde de yaz Kur’an kursunun açılışı yapıldı. 4 - 15 yaşına kadar her yaş grubundan çocuk, kursa başladı. 

Açılışa katılan Zonguldak Müftülüğü Şube Müdürü Mustafa Kömü, çocuklara güzel dinimizin öğretilmesi için fırsat olan yaz kurslarının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Kömü’nün, rahle başında oturan çocuklara cami ilahisi okuması onlarla sohbet etmesi renkli görüntülere sahne oldu. 

Açılışta Soğuksu Hz. Ömer Camii İmam Hatibi Tevfik Berber, Müezzin Kayyım Osman Sağlam, Soğuksu Hz. Ömer Cami Derneği Başkanı Nuri Ertem, veliler ve cami cemaati de hazır bulundu. 

Cami İmam Hatibi Tevfik Berber, 30 öğrencinin yaz Kur’an kursu için başvurduğunu belirterek, “Önceki senelere göre sayı giderek artıyor. Çocuklarımız camimize rağbet ediyor. Bizler de onlara dinimizi ve güzel ahlakı öğreteceğiz. Kur’an ayı Ramazan-ı Şerif’te açılan kursumuz, inşallah hayırlara vesile olur.” dedi. 

Çocuklara ilk etapta cami ve dini değerleri sevdirmeyi amaçladıklarını anlatan Müezzin Kayyım Osman Sağlam ise eğlendirerek eğitim vereceklerini kaydetti. 

EN KÜÇÜK KUR’AN TALEBESİ

Bu arada esnaflık yapan anne Hanife Çolak’ın 4 yaşındaki kızı Zeynep Irmak Çolak, Kur’an kursunun ilgi odağı oldu. Küçük yaşta rahle başına geçen Zeynep Irmak’ın Kur’an öğrenme heyecanı katılımcıları duygulandırdı. 

Anne Hanife Çolak, kızının yaz Kur’an kursuna gitmeyi sabırsızlıkla beklediğini, kursun ilk günü de büyük heyecan duyduklarını ifade etti.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.