Yatay yapılaşma 100 yılın projesi

Yatay yapılaşma 100 yılın projesi

Konutta yatay yapılaşmanın teşvik edilmesiyle komşulukların yeniden canlanmasının yanısıra, trafik sorunu da asgariye inecek.

Onursal Gayrimenkul A.Ş Başkanı Onur Öngün, hükümetin konuttaki yatay yapılaşma kararının Türk insanının özlediği komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandırılması gibi tarihi kültürel ilişkileri yeniden canlandıracağını söyledi. Öngün, bu proje tipini 'yüzyılın projesi' olarak nitelendirerek, sağlıklı nesillerin teşviki güvenli binalardan, sorunsuz trafiğe kadar çok sayıda olumlu etki sağlayacağını belirtti. Hükümetin yapılaşmada dikey bloklar yerine yatay gelişme politikasına gayrimenkul sektör temsilcilerinin desteği sürüyor. Bu konuda değerlendirmelerde bulunan Onur Öngün, “Bize göre bu çalışma Türkiye'de yüzyılın projesi olacak. Çünkü, Türk insanının yapısında komşuluk, kardeşlik vardır. Kaldı ki yüksek katlı binaların komşuluk ilişkilerini öldürdüğü zamanla görüldü” dedi.
SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ
Evlerinin bahçesinde oynayabilecek, bitki, hayvan yetiştirebilecek sağlıklı nesiller için Türkiye'nin arazi açısından sıkıntısının olmadığını kaydeden Öngün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışmalarını hızlandırarak, gerek konut üreticileri gerekse yeni ev sahibi olmak isteyenlere arsa ve proje temininde destek verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.