WHO Avrupa'daki vaka sayılarında 'patlama' yaşandığına dikkat çekti

WHO Avrupa'daki vaka sayılarında 'patlama' yaşandığına dikkat çekti

​Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınının Avrupa'da yayılma hızından dolayı endişeli olduklarını bildirerek vakalarda patlama yaşandığını açıkladı.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan WHO Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, yeni vaka sayısında "bir patlama" yaşandığını ifade ederek, Covid-19 vakalarındaki ölüm oranlarının da kademeli olarak arttığını dile getirdi.

DW'de yer alan habere göre, pandeminin yayılımını azaltmak için "hedef gözeterek ölçülü tedbirler alma" çağrısında bulunan Kluge, “okulların sonuna kadar açık kalması gerektiğini” savundu.

AFP'nin sayımına göre Avrupa kıtasındaki Covid-19 vaka sayısı 11 milyon 600 bini geçerken, toplam can kaybı da 293 bini geride bıraktı.

Mart ve nisan aylarında pandeminin merkez üssü durumundaki Avrupa yaz mevsimindeki azalma sonrasında ekim ayından bu yana yine dünyada en çok yeni vaka kaydedilen kıta konumunda.

Geçen haftaki rakamlara göre tüm dünyada yaklaşık 517 bin günlük yeni vaka kayıtlara geçerken, 277 bin ile bunların yarıdan fazlası Avrupa ülkelerinde tespit edildi. Enfeksiyonun yayılma hızı da haftadan haftaya artıyor.

Geçen hafta kaydedilen yeni vaka sayısı bir önceki haftadan yüzde 20 oranında daha fazla. Coronavirus'ten hayatını kaybedenlerin sayısı da artıyor. Bir önceki hafta 14 bin 403 ölüm kayıtlara geçerken geçen hafta Coronavirus'ten ölenlerin sayısı yüzde 50'lik bir artışla 21 bin 500 oldu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.