'Vatandaşlarımızı uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak istiyoruz'

'Vatandaşlarımızı uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak istiyoruz'

İnşaat maliyetleri artmasına rağmen konut fiyatlarını artırmadıklarını belirten Gaziantep'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak istediklerini söyledi.

Şahinbey Belediyesi bu yıl ikincisi düzenlenen Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı (BUILDEAST) ile eş zamanlı olarak düzenlenen Gaziantep Emlak, Konut Projeleri ve Finansman Fuarında (GAYRİMENKUL) stant kurdu.

Fuarda Şahinbey Belediyesi'nin standı protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Fuarlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, inşaat maliyetleri artmasına rağmen konut fiyatlarını artırmadıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, "İnşaat sektörü birçok sektörü tetikleyen lokomotif bir sektör. Bu anlamda hem inşaat firmalarının hem de üreticilerin olduğu bir alan. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak standımızı kurduk. Şahinbey Belediyesi olarak şu ana kadar 3 milyar 247 milyon TL'lik yatırım yapmışız. Yapmış olduğumuz 10 bin 811 konut, bin 200'ün üzerinde iş yeri, kentsel dönüşümde 8 bin 292'nin üzerinde binanın yıkımını gerçekleştirdik. Bunların yanı sıra yapmış olduğumuz pazar yerleri, sosyal tesisler, gençlik merkezleri, 610 adet park ve restorasyon çalışmalarımız var. Baktığınızda inşaat alanının her bölümünde Şahinbey Belediyesi olarak yer alıyoruz. Bu vesileyle yaptığımız çalışmaların tanıtımı ve üretmiş olduğumuz konutların satışını bu fuarda gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmeleri için her bütçeye uygun konutlar yaptık. Bu günkü maliyet oranlarına bakarsanız bu fiyatlara bu daireleri yapmak aslında mümkün değil. Ancak Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımızı uygun fiyatlarla ev sahibi yapmak istiyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.