Vali, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Kütüphanesini açtı

Vali, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri Kütüphanesini açtı

Okulları gezen Vali, kütüphaneleri de açtı

Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Fen Lisesi, Batman Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Batman Sosyal Bilimler Lisesinin yer aldığı eğitim kampüsünü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Batman Fen lisesini ziyaret eden Vali Deniz, okul bünyesinde Valiliğin destekleri ile düzenlenen "Bir1020uni" Z Kütüphanesinin açılışını öğrencilerle birlikte yaparak kütüphanede incelemelerde bulundu.

Kütüphane açılışının ardından okulun öğrencileri ile bir araya gelen Deniz, öğrencilerle bir süre sohbet ederek kendilerine kitap hediye etti.

Daha sonra Batman Zeynel Bey Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunu ziyaret eden Deniz, okulda incelemelerde bulunarak yetkililerden yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Okul bünyesinde Valiliğin destekleri ile düzenlenen "Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri" Z Kütüphanesinin açılışını yaparak kütüphanede incelemelerde bulundu.

Daha sonra Batman Sosyal Bilimler Lisesini ziyaret eden Deniz, okulda incelemelerde bulunarak yeni düzenlenen Z kütüphanesinin açılışını yaptı, okullun öğrencileri ile 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyası kapsamında öğrencilerle bir süre kitap okudu.

Ziyaret ettiği her okulda öğretmenlerle bir araya gelen Vali Deniz, yürüttükleri eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Eğitimin insan hayatında çok önemli olduğunu belirten Deniz, manevi değerlere sahip bir gençliğin yetişmesinde eğitimin temel rol oynadığını belirterek eğitimcilere bu konuda çok büyük iş düştüğünü ifade etti.

İlde eğitim çıtasını yükseltmek için birçok projeyi hayata geçirdikleriniz belirten Deniz, 'Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar' projesi kapsamında başlatılan 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasıyla ilde okuma kültürünün oluşmaya başlandığını belirterek bu kapsamda iki yıldır gerçekleştirilen Batman Kitap Fuarı'nın Batman için önemli bir kazanım olduğunu ifade etti.

'Çocuğumu Seviyorum Ana Okuluna Gönderiyorum' projesiyle Batman'ın okul öncesi eğitimde Türkiye'nin örnek illerinden bir tanesi olduğunu aktaran Deniz, bu projelerin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  

Akademik başarının yanında çocuklara manevi değerlerinin anlatılmasının önemli olduğunu vurgulayan Deniz, "Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Vatanını, milletini seven, ortak değerlerimizi özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı seven öğrenciler yetiştirmemiz her şeyden daha önemlidir. Öğretmenlerimizin özellikle veli ziyaretleri çok önemlidir. Velileri de eğitimin içine katmalıyız." dedi.

Mehmet Fatih Akgül-İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.