Vaad etmişse yapacaktır

Haşir Risalesi’nin 8. Hakikati olan Bâb-ı va'd ve vaîdden (mükâfat için söz verme ve cezayla korkutma kapısından) içeri giriyoruz.

Gördüğümüz her şeyin varlığının gerçekliğini dokuyan, eşyanın hakikatinin esas kaynağı ve her şeyi var eden ve o varlığı devam ettiren ve bildiğimiz bütün hakikatleri hakikat yapan ve en yüksek hakikat olan kâinatın yaratıcısı, sizce hiç mümkün müdür ki, gerçek dışı bir beyan ve iddiada bulunsun?

Hiç mecburiyeti olmadığı hâlde yalan söylesin ve kandırsın?

Vaadini yerine getirmesin veya getirecek kudrete sahip olmasın ya da o vaadini nasıl ve ne şekilde gerçekleştireceğini bilemediğinden verdiği sözden geri dönmeye mecbur kalsın.

Hâlbuki söz konusu olan öyle bir kudret ve ilimdir ki, yıldızlar ve atomların her birini beraber idare eder, hepsini emri altında çalıştırır, bütün eşyanın oluşum kanunları kendi kudreti altında ve ilmi dâhilinde çalışır ve işler.

Böyle biri için verdiği sözü yerine getirmekten aciz olmak veya nasıl yerine getireceğini bilememek veya unutmak ya da yapmayacağı bir işi binlerce defa, kesin olarak ve ısrarla haber, müjde ve vaad etmekle birlikte, vaadinin asılsız çıkması nasıl ve ne şekilde mümkün olabilir?

Bir delilden kaynaklanmayan bir ihtimalin hiçbir kıymeti olmadığı gibi; çok delillerle desteklenen ve gerçekleşmemesi için hiçbir engel ve sebep bulunmayan ve gerçekleşmesi için ise sayısız gerekçe ve ihtiyaç bulunan ve kesin olarak vaad edilmiş bir işin olacağına kesin gözle bakılabilir.

Bu noktada, mevcut vaadin var ve gerçek olduğunun ispatını eğitim programımızın 3. Hakikat’ine, böyle bir kudret ve ilme sahip olan birinin mevcudiyetinin gösterilmesini 1.Hakikat’ine ve o vaadin haberini getirenlerin doğruluklarının tespit edilmesi meselesini ise 4. Hakikat’ine havale ediyoruz.

Risale-i Nur Eğitim Programı’mızın “Öldükten Sonra Dirilişin ve Ebedî Hayatın Varlığının İspatı” isimli bölümünün bir parçası ve Onuncu Söz-Haşir Risalesi’nin 8. Hakikat”inin izah metni olan yazımızda sunulan hakikatlerin tam olarak hissedilerek pekiştirilmesi için, eser metnini de içeren görsel destekli ders videosunu da aşağıdaki adresten izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı-69 Ders Videosu: (Vaad Etmişse Yapacaktır) 

https://youtu.be/168VUZjAjAY

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.