Üzüntü ve borçtan kurtulmak için okunacak dua

Üzüntü ve borçtan kurtulmak için okunacak dua

Peygamber Efendimizin (asm), sürekli mescidde oturan bir sahabiye bunun nedenini sormuş o da sıkıntıları ve borçları olduğunu söyleyince Peygamberimiz ona bir dua öğretmiş. İşte o dua

İlgili rivayet şöyledir:

Ebu Saîd el-Hudrî (r.a.) anlatıyor:

Hz. Peygamber (asm) Efendimiz bir gün mescide girince, Ensar’dan Ebu Ümame (r.a.) isimli zatla karşılaşır. Peygamberimiz ona: “Ey Ebu Ümame, niçin seni namaz vakti dışında da mescidde oturmuş görüyorum?” diye sorar.

“Peşimi bırakmayan bir sıkıntı ve borçlar sebebiyle ey Allah’ın Resulü” diye cevap verir.

Bunun üzerine Hz. Peygamber (asm) Efendimiz: “Sana bazı kelimeler öğreteyim mi? Bunları okursan, Allah senden sıkıntıyı giderir ve borcunu öder” diye buyurur.

“Evet ey Allah’ın Resulü, öğret” der.

“Öyleyse akşama çıktın mı sabaha erdin mi şu duayı oku” buyurur:

اَللّٰهُمَّ إِنّ۪ي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْهَمِّ وَالْحَزَنِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْعَجْزِ وَالْكَسَلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنَ الْجُبْنِ وَالْبُخْلِ وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ غَلَبَةِ الدَّيْنِ وَقَهْرِ الرِّجَالِ

Allâhümme innî e‘ûzü bike mine’l-hemmi ve’l-hazeni ve e‘ûzü bike mine’l‘aczi ve’l-keseli ve e‘ûzü bike mine’l-cübni ve’l-buhli ve e‘ûzü bike min ğalebeti’d-deyni ve kahri’r ricâli.

Allahım! Üzüntüden ve kederden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım, korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun galebe çalmasından ve insanların kahrından sana sığınırım.

Ebu Ümame (r.a.) der ki; Ben bu duayı yaptım Allah (c.c.) benden gamımı giderdi, borcumu ödememi nasip etti. (Ebu Davud, Salat 367)

Hadis-i şeriften anlaşıldığına göre Ebu Ümame (r.a.) borçlarının ve sıkıntılarının baskısı altında Mescid-i Nebevî'ye girip Rabbine iltica etmiş. Hz. Peygamber Efendimiz de mescide gelip namaz vakti olmadığı halde, Ebu Ümame'yi orada görünce, halini sormuştur. Durumu öğrendiğinde ona, bir dua tavsiye etmiş ve bu duayı okuduğu takdirde Allah'ın ondan kederleri gidereceğini ve borçlarını ödemeyi kolaylaştıracağını bildirmiştir.

Sorularla İslamiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.