Uzmanlar kombi bakımının önemine dikkat çekti

Uzmanlar kombi bakımının önemine dikkat çekti

Havaların soğumasıyla ısınma araçlarından olan doğal gazın kullanımı ve kombi bakımıyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar, yıllık kombi bakımının yüzde 30 tasarruf sağladığını belirtti.

Havaların soğumasıyla birlikte her yıl düzenli olarak yapılan kombi bakımlarının sağlık açısından önemli olduğunu belirten sektör temsilcileri ve uzmanlar, yıllık olarak kombi ve petek bakımının yapılmasının, yüzde 30 civarında faturalarda tasarruf sağladığına dikkat çekti.

Batman’da doğal gaz kullanımında artış yaşandığını belirten sektör temsilcileri, vatandaşların kombi almada ve bakımı konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını ifade etti.

“Kombi bakımı yüzde 30 tasarruf sağlar”

Kombi bakımlarının 9 ve 10’uncu aylarda yapılmasını tavsiye etiklerini belirten kombi yetkili servis sorumlusu Samet Ramazanoğlu, “Çünkü kış öncesi kombilerin hazır olması gerekmektedir. Kombi bakımlarının faydası hem verilen ısıdan daha fazla faydalanmak hem de oluşabilecek arızaları az da olsa engellemesidir. Kombi bakımı enjektörlerin temizlenmesi, cehennem dediğimiz yerin bakımının yapılması suyun daha çabuk ısınmasına, cihazın daha verimli çalışmasına ve daha az gaz tüketmesini sağlamaktadır. Bakım sonrası doğal gaz tüketiminden yüzde 30 tasarruf elde ediliyor.” ifadelerini kullandı.

“Kombi bakımını yetkili servislere yaptırın”

Vatandaşların kombi bakımlarını zamanında yapmadıkları takdirde kombide tıkanmalar, kireçlenmeler ve çalışma verimini düşürdüğü gibi peteklerin ısınmasında sorunların oluşacağını söyleyen Ramazanoğlu şöyle devam etti:

“Kombi bakımını işin ehli olan yetkili servislerin yapması daha sağlıklıdır. Korsan servisler yan sanayi malzeme kullanır, yetkili servislerde ise yan sanayi parçaları tamamen yasaktır. Orijinal parça neyse bire bir kullanılır. Servis ücretlerimiz 80 lira, kombi genel bakımını ise 125 liraya hizmet veriyoruz. Kombi bakımları zamanında yapılmadığında Allah korusun en ufak bir gaz kaçağında telafisi olmayan bir sorun meydana gelebilir. Bu nedenle kombilerimizin bakımlarını zamanında yapalım ki rahat rahat uyuyabilelim.”

“Dairelerin ve panellerin büyüklüklerine göre kombi öneriyoruz”

Müşterilerine kombi alma konusunda ürünün servis hizmetlerinin yapılması ve cihaz parçalarının çabuk bulunabilir olması gibi öncelikleri olmasını tavsiye ettiklerini belirten kombi yetkili satıcısı Eser Görken, “Müşterilerimize kombi satışını dairelerin ve panellerin büyüklüklerine göre veriyoruz. Örnek olarak 1+1 dairelere yarım yoğuşmalı kombiler veriyoruz. Önceleri yoğuşmasız kombiler vardı, şu anda onlar üretimden kalktı. Kimi vatandaşlar 2+1 daire için 28 veya 35’lik gibi en büyük kombiyi almak istiyor. Biz bu cihazları verebiliriz bizim açımızdan sıkıntı yok ama müşterimize en uygun olanı tavsiye ederek daireye yetecek olanı vermeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Batman’da doğal gaz kullanımı yüzde 60’larda”

Büyük cihaz almak isteyen vatandaşların faturalarının yüksek geleceğini ifade eden Görken, “Müşterimizin evinin dış cephesi, kaçıncı kat olduğunu ve panellerinin kaç metre olduğunu öğrendikten sonra kombi tercihini yönlendiriyoruz. 150 ile 200 metrekare arasındaki dairelere 28 ile 24’lük kombiler öneriyoruz. Batman’da bu sene yaklaşık 3 bin abone daha çoğaldı. Doğal gaz mahallelere yüzde 90 ulaşırken kullanım ise yüzde 60’larda. Eskiden çoğu evde şofben, tüp, kullanılıyordu ve bunlar da bir maliyetti. Batman’da doğal gazın yayınlaşması çok faydalı oldu. Vatandaşlarımızın en az iki yılda bir kombilerinin ve peteklerinin genel bakımını yetkili servislerde yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.