Uygurlu anneler evlatlarına kavuşmak için Ankara'dan yardım bekliyor

Uygurlu anneler evlatlarına kavuşmak için Ankara'dan yardım bekliyor

Anneler, yetkili ve siyasi parti temsilcileriyle görüşüp, yıllardır yaşadıkları evlat hasretine son verilmesini talep ediyorlar

70 yıldır komünist Çin zulmü altında inleyen Doğu Türkistan’da acı dinmiyor. Ailelerin parçalandığı, milyonlarca insanın toplama kamplarında, cezaevlerinde tutulduğu, İslam’ı hatırlatan her türlü ibadet ve sembolün yasak olduğu Doğu Türkistan’dan kaçarak Türkiye’ye yerleşen anneler, memleketlerinde kalan ve haber alamadıkları çocuklarına kavuşmak istiyor.

İstanbul’dan Ankara’ya gelen Doğu Türkistanlı anneler, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkili ve siyasi parti temsilcileriyle görüşüp, yıllardır yaşadıkları evlat hasretine son verilmesini talep ediyorlar.

İki gündür Ankara’da olduklarının ancak yetkili ve siyasi parti temsilcilerinden randevu alamadıklarını belirten anneler, yetkililerin seslerini duymalarını istiyorlar.

Mağduriyetlerinin giderilmesi için Ankara’da yetkili ve siyasilerle görüşmek istediklerini dile getiren anneler yaşadıkları mağduriyetleri anlattılar.

Şubat 2016 yılından itibaren Türkiye’ye geldiklerini aktaran Reyhan Ahmet, "8 Mart 2020’den sonra annelerimiz ile birlikte çocuklarımızın haberini alabilmek için mücadele ediyoruz. Gidebildiğimiz her yere gittik kapıları zorladık. Şu anda Ankara’dayız tüm siyasi parti başkanlarımızla görüşmek ve derdimizi anlatmak istiyoruz. Görüşmeler için geldiğimiz Ankara’da randevu alamıyoruz. Zor durumdayız, kalacak yerimiz de yok. Yetkilileri görüp, dertlerimizi paylaşmak istiyoruz. Mümkünse bütün başkanlarımız ile görüşmek istiyoruz." dedi.

7 çocuk annesi Kalpnur Dursun, "Doğu Türkistan’da kalan çocuklarımı Türkiye’ye getirmek için uğraşıyorum. İstanbul’da birçok yere ziyaretler gerçekleştirdik. Şu an Ankara’dayız. Burada randevu alamıyoruz. Çok zor durumdayız. Tüm başkanlarımız ile görüşmek için randevu talep ediyoruz." İfadelerini kullandı.

Yaklaşık 5 yıl önce Türkiye’ye geldiğini söyleyen Amine Muhammed, Doğu Türkistan’da kalan çocuklarını da yanına almak istediğini dile getirdi.

Mart 2020’den bu yana çocuklarına kavuşmak için birçok girişimlerde bulunduğunu aktaran anne Fatime Emir ise, şunları aktardı:

"4 buçuk yıldır Türkiye’deyim. Memleketimizde kalan çocuklarımı almak için mücadeleye ediyorum. 2 gündür Ankara’dayız. Yetkililerle görüşmek için randevu alamıyoruz. Bu yüzden çok zor durumdayız. Yetkililerin sesimizi duymalarını istiyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve ilgili bakanlıklar ile görüşmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Acılı annelerden Meryem Muhammed ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmek istediğini söyledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum