‘Ürettiğimiz maskelerin tümünü Çin’e satıyoruz’

‘Ürettiğimiz maskelerin tümünü Çin’e satıyoruz’

Doğa HSE Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Güven, koronavirüs salgını nedeniyle Çin’in koruyucu maske ithalatını artırdığını, firma olarak ürettikleri tüm maskeleri Çin’e ihraç ettiklerini söyledi.

Çin’de virüs tehdidi nedeniyle maske üretiminin durduğunu, stokların da bittiğini belirten Güven, ülkenin çareyi bu ürünleri ithal etmekte bulduğunu kaydetti. Çinlilerin öncelikle Türk firmaların kapısını çaldığını belirten Güven, şöyle konuştu:

“Çinli yetkililer, aradıkları desteği Türkiye’de buldu. Talepler doğrultusunda milyonlarca maske ihraç ederken, ülke ekonomisine de önemli bir katkıda bulunmuş olduk.”

Güven, ameliyat maskelerinin virüse karşı dayanıksız olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Dünyayı tehdit eden virüse Türkiye’de rastlanmamış olsa da vatandaşlar kendilerini korumak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Öncelikli olarak maskelere ilgi gösteriliyor ama bu konuda yanlış bilinen doğrular var.”

Her maske korumaz

Güven, “Ameliyat maskeleri yüze takıldığında yüz ile maske arasında geniş boşluklar oluşur. Hava da bulabildiği en kolay yoldan geçer. Havada virüs varsa maske, filtreleme işlemini yapmaz. Ameliyat maskeleri koruma sağlayamaz” dedi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.