Ünlü manken 'yaşama amacım ne' sorusu ile hidayete erdi

Ünlü manken 'yaşama amacım ne' sorusu ile hidayete erdi

Bir dönemin ünlü mankeni ve oyuncusu Yaşar Alptekin, 'Yaşama amacım ne?', 'Cennet, cehennem var mı?' sorularının kendisini dönüştürdüğünü söyledi.

"Günde 5 vakit spor (Namaz kılıyorum), 12 ayda 1 ay diyet yapıyorum (Oruç tutuyorum). Gece hayatım (Teheccüd namazı) ve bir de sevgilim var (Allahım)" ifadelerini kullanan Alptekin, yaşadığı radikal değişimi Haber Türk'e şöyle anlattı.

Namaza başladığımda beni psikoloğa götürdüler

"Karpuzu keserken, 'tırak' diye bir sesle bir anda ikiye ayrılır ya, aynı o şekilde. Önceki ve şu dönemki hayatımın ayrımını böyle tasvir edebilirim. 'Allah ol dedi' ve oldum. 

"Bir gün televizyonu açtım, görüntüden önce ses geldi: 'Ünlü iş adamlarımızdan Sakıp Sabancı, Hakk'ın rahmetine kavuştu. Cenaze öğlen saatinde Fatih Camii'nden kaldırılacaktır.' Bunu duydum, 'ben bu cenazeye gideceğim' dedim. Ne abdest almayı, ne namaz kılmayı ne de Fatih Camii'nin nerede olduğunu biliyorum. Bırak ailemi sülalemde namaz kılan yok. İlk namaza başladığımda beni psikoloğa götürdüler.

'Yaşama amacım ne?', 'Cennet, cehennem var mı?'

"Biz hep bardağı taşıran son damlayı görürüz. Halbuki o damlayı taşıran başka damlalar vardır. 'Yaşama amacım ne?', 'Cennet, cehennem var mı?' diye sorgulamaya başladım. Edouard Schure'un Dinler Tarihi diye bir kitabı vardı. Bütün dini inançları okudum. Sanırım Rabbim de bu arayışımı gördü. "Bu kulum beni arıyor ama başka yerlerde arıyor" demiş sanki. Sakıp Sabancı'nın cenazesi ise vesile oldu.

O kadar zengin bir insan sadece kefeni var, cebi de yok

Kimi insanlar saatine bakıyordu 'bitse de gitsek' gibi. Kimi insanlar kartvizit alışverişi yapıyordu. Ünlüler ile fotoğraf çektirmek isteyenler vardı. Orada bir ölü vardı, ama bazı insanların telaşı beni şaşırttı. Düşünsenize o kadar zengin bir insan. Sadece kefeni var, cebi de yok. Sonra namaz kılmak istedim. Yanımdaki arkadaşım 'dalga geçiyorsun' dedi. O akşam namaz kılmasını öğrendim.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum