Üniversitelilerden dolmuş ücretlerine protesto

Üniversitelilerden dolmuş ücretlerine protesto

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Seyitler yerleşkesindeki öğrenciler, 'dolmuş ücretlerin pahalı olması ve dolmuşcuların kötü muameleleri' nedeni ile basın açıklaması yaptı.

AÇÜ Seyitler Yerleşkesi Orman Fakültesi önünde açıklama yapan üniversiteliler, şehirde taşıma işi yapan bazı şoförlerin, AÇÜ Rektörlüğü'nün yaptığı etkinlikte kendi araçlarını tercih etmediği için, öğrencilerin ve üniversite görevlilerinin de içerisinde bulunduğu araca saldırıp, sözlü tacizde bulunduklarını belirtti.

Öğrenciler adına açıklama yapan Menşur Öztürk, şunları söyledi: "Üniversitemizin düzenlediği teknik gezi dönüşünde bayan arkadaşlarımız araçtan zorla indirildi, olayı görüntülemeye çalışan arkadaşımız küfre maruz kaldı. Ardından şiddet uygulandı ve arkadaşımızın telefonu elinden düşürülüp üzerine bilinçli olarak basılıp kırıldı. Olayı yatıştırmaya çalışan üniversite hocaları da darp edildi. Polislerin gözü önünde hocalara ve öğrencilere tehditler savurmaya devam eden şahıslar, olayın ardından araçları durdurarak mağdur olan kişiler aranmış, yolları kesmiştir. Olayın ardından üniversite hocaları ve öğrencileri benzer tehditler devam ediyor. Can güvenliğinden emin olamayan arkadaşlarımız, mezuniyet törenlerine ailelerini çağıramamaktalar." 

Minibüsçülerin yeteri kadar denetlenmediğini savunan Öztürk, şu ifadeleri kullandı: "Verilen maddi, manevi ve psikolojik zarardan sorumlu şahıslar hak ettikleri cezayı almadığı sürece bu olay başka türlü telafi edilmeyecektir. Güvenlik, yolların iyileştirilmesi, okula taşıma yapan minibüs seferlerinin sıklaştırılması, minibüs şoförlerinin mesai saatlerinde işe uygunluk denetiminin yapılması, minibüs ücretlerinin öğrenci lehine iyileştirilmesi, şehir içi, yurt arası minibüs seferlerinin aktarmasız, tek sefer sistemine geçilmesi ve minibüs şoförlerinin öğrencilere karşı kullandığı üslup ve davranış bozukluklarının giderilmesi gerekiyor. Taleplerimizin yetkililer tarafından yerine getirilmesini umuyoruz."

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.