Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kaydı için hangi belgeler isteniyor?

Üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kaydı için hangi belgeler isteniyor?

Bu gece yarısı itibari ile 2018 YKS Yerleştirme Sonuçları açıklandı. Pek çok öğrenci tercih ettiği üniversiteye yerleşti. Yerleştirmelerin ardından öğrencileri ve ailelerini kayıt telaşı sardı. Üniversite kaydı için gereken belgeler haberimizde...

2018 YKS Yerleştirme Sonuçları sayesinde tüm öğrenciler yerleşebildikleri bölümleri öğrendi. Dün gece açıklanan sonuçlardan sonra artık öğrenciler ve ailelerinin tek bir telaşı var; Üniversite kayıtları. Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? Üniversite kayıtları için istenen belgeler nelerdir? 

Öğrenciler yakın zamanda içinde e-devlet üzerinden elektronik kayıtları yapacak. Ardından belgeleri hazırlayan öğrenciler, bu belgeleri bizzat üniversiteye teslim ederek kesin kayıt yaptıracak. İstenen tarihler arasında kaydını yaptırmayan öğrencilerin o üniversitede okuma hakkı kalmayacak.

2018 Üniversite kayıt tarihleri ne zaman?

2018 yılında yerleştirme sonucuna göre Türkiye'deki üniversitelerde okumaya hak kazanmış olan öğrenciler için üniversite kayıtları tarihleri 3 Eylül 2018 ile 7 Eylül 2018 tarihleri arasında olacak.

e-Devlet üzerinden yapılacak olan elektronik kayıtlar için ise 3 Eylül 2018 ile 5 Eylül 2018 tarihleri arasında süre verilmiş durumda. Henüz e-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesinden edinebilirsiniz. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

Üniversite kaydı nasıl yapılır?

2018 yılında bir üniversiteye yerleşmiş olan adaylar, kayıtlarını yüz yüze yaptırabilir. Bazı üniversiteler e-kayıt tercihini desteklemektedir. Fakat e-kayıt için üniversitenin bu şekilde bir kaydı destekliyor olması gerekmektedir.

Üniversite e-kayıt desteklemiyorsa adaylar mutlaka yüz yüze başvuru yapmak zorundalar. İsteyen aday üniversite e-kayıt desteklese bile bunu tercih etmeden yüz yüze kayıt yaptırabilir.

Üniversite kayıtlarında istenen belgeler nelerdir?

Yüz yüze kayıt yaptıracak olan adayların 3 Eylül ile 7 Eylül tarihleri arasında kazandıkları üniversiteye şu belgeler ile doğrudan başvurması gerekiyor;

- Lise diplomasının aslı ve onaylı örneği ( ya da mezuniyet belgesi)
- 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
- Eğer ikinci öğretim kazandıysanız katkı payı ödemesinin belgesi
-  Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.