Üniversite affı seçime yetişecek
Düzenleme ne sebeple olursa olsun atılan öğrencilerin yeniden üniversiteye dönmesini sağlayacak.
Üniversitelerden atılmış öğrencilere af getiren yasal düzenlemenin torba kanun tasarısına girmesi planlanıyor. Düzenleme geçmişte kaç defa aftan yararlanmış olduğuna bakılmaksızın ve ne sebeple olursa olsun üniversiteden atılan öğrencilerin yeniden üniversiteye dönmesini sağlayacak. Bundan sonra da üniversiteden atılma olmayacak.
Düzenleme TBMM Plan Bütçe Komisyonu gündemindeki torba kanun tasarısına konulacak. Af için bir zaman sınırlaması olmayacak. Sonuncusu 2008 yılında çıkarılan öğrenci affı da dahil olmak üzere, geçmişte çıkarılan aflardan yararlanıp yararlanmadığına bakılmaksızın tüm öğrenciler aftan yararlanacak.
AF ‘TORBA’YA GİRECEK
AK Parti yetkilileri, Meclis’in sürekli af çıkarma makamı durumuna düşmemesi için üniversiteden atılmayı ortadan kaldıracak bir düzenleme olacağını belirterek, “Seçim öncesine yetiştirilebilmesi için torba kanun tasarısıyla gerçekleştirilmesini planlıyoruz. Düzenlemeyi üst komisyonda veya genel kuruldaki görüşmeler sırasında bir önergeyle gerçekleştirebiliriz” dedi.
Habertürk
