Üniversite adaylarının notları erişime açıldı

Üniversite adaylarının notları erişime açıldı

2015-ÖSYS’ye başvuran adayların e-Okul sisteminden temin edilen diploma notları ve eğitim bilgilerinin, kontrol edilmesi amacıyla bugün (16 Haziran) ÖSYM internet sitesinde açıldı. Adaylar https://kkis.osym.gov.tr ve https://ais.osym.gov.tr internet adres

2015-ÖSYS’ye başvuran adayların e-Okul sisteminden temin edilen diploma notları ve eğitim bilgilerinin, kontrol edilmesi amacıyla bugün (16 Haziran) ÖSYM internet sitesinde açıldı. Adaylar https://kkis.osym.gov.tr ve https://ais.osym.gov.tr internet adresleri üzerinden gerekli kontrollerini yapabilecek. 

2015-YGS/LYS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde ÖSYM tarafından MEB e-Okul sisteminden 13 Haziran 2015 tarihinde alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedilmişti.

Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB e-Okul sisteminden alınacak. Bu sisteme KKTC okulları dâhil olmadı.

Adaylar, 16-19 Haziran 2015 tarihleri arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacaklar. Okul birinciliğine ilişkin itirazlar da okul müdürlüklerine yapılacak.

Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri e-Okul Sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç 19 Haziran 2015 mesai saati bitimine kadar sağlayacaklar. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecek.

Düzeltme işlemlerinin bitmesi ardından, ÖSYM tarafından eğitim bilgisi MEB e-Okul Sisteminden 20 Haziran 2015 tarihinde ikinci kez elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacak. Bu nedenle değişiklik isteklerinin 19 Haziran 2015 mesai bitimine kadar MEB e-Okula bildirilmesi istendi.

Adaylar, MEB e-Okul Sistemindeki güncellenmiş eğitim bilgilerine 21 Haziran 2015 tarihinden itibaren https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecekler. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynı. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan okul müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı çağrı merkezinden öğrenebilecek.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.