UNESCO tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma yıl dönümleri arasına alındı

UNESCO tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” anma yıl dönümleri arasına alındı

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. yılı olması sebebiyle 2021 yılı UNESCO tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak anma yıl dönümleri arasına alındı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı olması sebebiyle 2021 yılı UNESCO tarafından 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak anma yıl dönümleri arasına alınmıştır” denildi.

Açıklamada, “Bakanlığımızca, şiirlerinde insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, kardeşlik ve barış kavramlarını en duru Türkçe ile işleyen ve bu şiirlerle din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm insanlığa seslenen büyük mutasavvıf Yunus Emre'nin anılması ve layığıyla anlaşılmasına katkıda bulunmak, Yunus Emre'nin asırlar ötesinden günümüze ulaştırdığı değerler ve ilgili kavramların yarışma vesilesiyle yeniden gündeme getirilmesine olanak sağlamak, müzik kültürü açısından repertuvarda sınırlama olmaksızın her tarz, tür ve biçimde (formda) yeni ve nitelikli eserler kazandırmak, 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olarak anılması kararlaştırılan 2021 yılında, Yunus Emre eserlerinin bestelenmesini teşvik ederek bu alanda farkındalık oluşturmak amaçlarıyla ‘Yûnus Emre Şiirleri Beste Yarışması' düzenlenmektedir. 30 Eylül 2021 tarihine kadar eser kabulü yapılacak olan yarışmaya ilişkin katılım şartları ve genel bilgilere, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzün www.guzelsanatlar.gov.tr adresindeki sitesinden ulaşılması mümkündür” ifadelerine yer verildi.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.