Umutla bekleyen ailelerin evlat nöbeti 412'nci gününde

Umutla bekleyen ailelerin evlat nöbeti 412'nci gününde

PKK/HDP tarafından çocukları kandırılarak dağa götürüldüğü gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019'da evlat nöbetini başlatan ailelerin umutlu bekleyişi 412'inci gününde de sürüyor.

Muş'a bağlı Hasköy'den HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetine oğlu Mehmet Emin Teker için gelen anne Gülbahar Teker, "PKK-HDP şunu bilsin ki, ben, gece gündüz demeden oğlumu almadan buradan ayrılmayacağım." dedi.

19'uncu çocuğun gelip teslim olmasıyla umutlarının artığını belirten anne Gülbahar Teker, HDP'den evladını almadan ayrılmayacağını belirtti.

Oğlunun nasıl kandırıldığının detaylarını anlatan Anne Teker, "PKK oğlumu dağa kaçıralı 8 yıl oldu. Oğlum Batman merkez Korik Mahallesi'nde kardeşiyle ev tutup tekstil şirketinde çalışıyordu. Mehmet Emin, tekstilde çalışırken işyerinde biriyle tanışıyor. Tanıştığı kişi oğlumu HDP parti binasına götürüyor. Orada Muhammet'in aklına girip 'Seni Kobani'ye götüreyim diyor' Oğlum bu durumu kardeşine söylüyor. Kardeşi de 'Hayır gitme!' deyince o da 'Biz burada yapamayız, perişan oluruz' deyip tanıştığı kişi tarafından kandırılıp Kobani'ye gönderiliyor." ifadelerini kullandı. 

Oğluyla telefon üzerinden görüştüğünü aktaran Teker, "Muhammet, Suriye Kobani'de girdiği çatışmalarda kolundan ve ayağından yaralandı. En son konuştuğumda bana 'Anne 4 defa ameliyat olmam lazım. Eğer ameliyat olup iyileşirsem gelirim inşallah' dedi. Bir yıla yakın bir süreyle hep geleceğini söyledi. En son oradan kaçmaya kalkışırken onlarla birlikte olan PKK'li onu şikâyet edeceğini söyleyerek oğlumu korkutmuş. Bu yüzden oğlumdan 6 aydır haber alamıyorum." dedi.

Evlat nöbetine katıldığı için ailesinin tehdit edildiğini belirten anne Teker, "Kızım, Almanya'da yaşıyor. Orada HDP'liler tarafından tehdit ediliyor. 'Annen niye evlat nöbetine katılmış' diye kızımı tehdit ediyorlar. Kızım da 'Annem size gelip oğlunu sorunca annemi kovdunuz, annem elbette oğlunu arayacak' diye cevap veriyor." diye konuştu.

Oğluna çağrıda bulunan anne Teker, "Muhammet! Eğer sesimi duyuyorsan gel teslim ol.  Anne ve baban için gel oğlum! Ben ve kardeşin hastayız. Gözlerimde katarakt hastalığı var eğer kör olup seni göremesem hakkımı sana helal etmeyeceğim. Sen gelmeyene kadar buradan hiç gitmeyeceğim. Gece-gündüz demeden buradan ayrılmayacağım." ifadelerini kulandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.