Umre ibadeti sıkı tedbirler altında yapılıyor

Umre ibadeti sıkı tedbirler altında yapılıyor

Suudi Arabistan’da Umreci sayıları artarken ihtiyati önlemler uygulanmaya devam ediyor

Suudi Arabistan'ın içinden ve dışından gelen umrecilerin ve ziyaretçilerin sağlıklarının korunması ve koronavirüs salgınının yayılmasının engellenmesi için Mekke-i Mükerreme’deki Mescid-i Haram ve Medine’deki Mescid-i Nebevi’de ihtiyati önlemler uygulanmaya devam ediyor.

Mescid-i Haram Meydanlar İdaresi, Mescid-i Haram içerisinde denetleme ve koridorların temizlenmesine yönelik çalışmaları sürdürüyor. Ziyaretçiler Mescid-i Haram dışında ve içerisinde takip ediliyor ve salgının yayılmasının engellenmesi için tedbirler alınıyr.

Mescid-i Haram Meydanlar İdaresi Müdürü Ahmed el-Uteybi, Mescid-i Haram’da çalışanların görevleri arasında ihtiyati tedbirlerin uygulanması ve namaz kılan kişilerin yerdeki etiketlerde belirtilen uzaklıkta durmalarının sağlanması, umrecilerin ve ziyaretçilerin kendileri için belirlenen alanlara ulaşmalarının kolaylaştırılması yer aldığını açıkladı. 

El-Uteybi, acil durumlarda kapatılmasını gerektiren koridorların boşaltılması, insanların koridorlarda oturmalarına izin verilmemesi, acil tıp ekiplerinin hızlı bir müdahale gerektiren hasta kişiye ulaşmasının sağlanması için Mescid-i Haram’a giriş ve çıkışları engelleyecek herhangi bir şeyin olmadığından emin olunması gibi görevler için çalışan sayısının arttırıldığını belirtti.

Şarkul Avsat

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.