Uluslararası yarışmada Kuran-ı Kerim'i en güzel o okudu

Uluslararası yarışmada Kuran-ı Kerim'i en güzel o okudu

Eminönü Yeni Cami'nin imam hatibi, Kuveyt'te düzenlenen "Uluslararası Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nın tilavet dalında birinci oldu.

Eminönü Yeni Cami'nin imam hatipliğini de yapan Hafız Ferruh Muştuer, hafızlığa başladığı 11 yaşından beri Kuran merkezli bir hayat anlayışını benimsediğini söyledi.

Kuran okuma konusunda sesin Allah'ın bir lütfü olduğunu belirten Muştuer, şöyle konuştu:

"Aldığımız eğitimlerle daha önceki yıllarda almış olduğumuz derecelerin akabinde Kuveyt'te bu yıl yapılan yarışmaya Diyanet İşleri Başkanlığı bizi uygun gördü. İlk anda heyecanlandık ama büyük bir şerefle Rabbimizin de lütfu ve rızasıyla orada yarışmaya girdik. Yaklaşık 70 ülke vardı. Yarışma 3 dalda yapıldı. Biz tilavet dalında yarıştık. Jüri de bizi birinciliğe uygun gördü ve böylelikle birinciliği ülkemize getirmiş olduk."

"Kur'an güzel makamlarla okunabilen tek kitaptır"

Muştuer, imam hatip yıllarında da Kuran okumada çeşitli dereceler aldığını söyledi.

Çalışmalarına, Bilim ve İnsan Vakfı'na bağlı Elmalılı Hamdi Yazır Kuran Akademisi'nde devam ettiğini belirten Muştuer, şunları anlattı:

"Güzel selatin cami dediğimiz Yeni Cami'de görev yapıyorum. Turistlerin gezmek için çıkış noktasıdır burası. Dolayısıyla turistler çok yoğun olarak camimize geliyorlar. Çok büyük dikkatle namazı takip ederler. Okunan Kuran'ı takip ederler. Oradaki rehberlerimiz eşliğinde Kuran ayetlerini anlamaya çalışırlar. Turistlerin bu ortamdan etkilenmemeleri mümkün değil. Tabii ki Kuran'dan çok fazlasıyla etkileniyorlar. Kur'an zaten başlı başına bir etki, Cenab-ı Hak kalplere nüfuz etmesi için Kuran'ı en güzel biçimde inzal buyurmuş. Kuran, kendi okunuş usulüyle sitiliyle ses tonlarıyla güzel makamlarla okunabilen tek kitaptır. Bu da Kuran'ın bir mucizesidir. Dolayısıyla okunduğu andan itibaren kalplere nüfuz eder, imanı olmayan insanlar dahi etkilenir."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.