Ulaşımın yeni gözdesi bisiklet

Ulaşımın yeni gözdesi bisiklet

Pandemi döneminde toplu taşıma kullanmak istemeyen vatandaşın yeni gözdesi bisiklet oldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, insanların alışkanlıklarını da değiştirdi.

Pandemi dönemide şehir içi ulaşımda bisiklete olan ilgi arttı. Toplu taşımanın bulaşma riskini artırması nedeniyle bisiklete yönelenlerin sayısında artış yaşandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, "Pandemi döneminde bisiklet kullanımı 2-3 kat arttı. Bisiklete, hareketli yaşama olan ilgi her geçen gün de artarak devam ediyor." dedi.

Küçükbakırcı, salgın dolayısıyla toplu ulaşım araçlarının riskli görülmesi nedeniyle ayrıca elektrikli bisiklet kullanımında da artış gözlemlendiğini söyledi.

İnsanların bisiklet kullanarak açık alanda olmayı ve hareketli yaşamı tercih ettiğini dile getiren Küçükbakırcı, "Hastalıktan korunmak için en iyi ulaşım aracı olarak bisiklet görüldüğü için bisiklet satışlarıda ciddi artış oldu. Normalleşme süreciyle beraber insanların evden çıkmasıyla bayilerde bisiklet kalmadı. Firmalar siparişleri yetiştiremiyor. İhtiyaçlara cevap veremez hale geldiler. Bu da pandemi sürecinde bisikletin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. " ifadelerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.