‘Ücretli poşet uygulamasında vatandaşlarımız yanımızda oldu’

‘Ücretli poşet uygulamasında vatandaşlarımız yanımızda oldu’

Meclis Çevre Komisyonunda kabul edilen kanun değişikliğiyle plastik alışveriş poşetleri 1 Ocak itibariyle artık ücretli. Poşetler tüketiciye en az 25 kuruştan satılıyor. Uygulama gündemdeki yerini korurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı B

Yeni yılla birlikte ücretli poşet uygulamasıda başlamış oldu. Meclis Çevre Komisyonu'nda kabul edilen kanun değişikliğiyle plastik alışveriş poşetleri en az 25 kuruştan satılmaya başlandı.

Ücretli poşet uygulamsına gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. TVNET canlı yayına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, uygulamaya ilişkin soruları yanıtladı.

Kanunun önemine değinen Birpınar, patilerin ve bütün vekillerin oybirliği, ortak çabasıyla geçen bir çevre kanunu olduğunu belirterek, “Çevre meselesi siyaset üstü bir mesele, hatta çevre kirliliği de sınır tanımayan bir şeydir” dedi.

“Vatandaşlar yanımızda oldu”

Bizim buradaki derdimiz bakanlık olarak kesinlikle çevrenin korunmasını amaçladığımız bir iştir” diyen Birpınar, “Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu konuda yanımızda oldular. Ve şu anda satılan poşet miktarlarına baktığımız zaman yüzde 50’nin üzerinde bir düşüşe sahip” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.