Üç aylar ne zaman başlayacak?

Üç aylar ne zaman başlayacak?

2018 yılında üç ayların başlangıcı yaklaşıyor. Müslümanlar için son derece önemli olan üç aylar, 1 Recep ile birlikte gelecek. Peki 2018'de üç aylar ne zaman başlıyor?

Recep, Şaban ve Ramazan ayları için İslamiyet'te söylenen üç aylar giderek yaklaşıyor. Müslümanların ibadetle değerlendireceği ve sonunda oruç ayı Ramazan'ı karşılayacağımız 2018 Üç Ayların başlangıç tarihi son derece önem arz ediyor.

Müslümanların aylardır beklediği üç aylarda her vatandaşımız farklı ibadet şekilleri ile bu mübarek üç ay boyunca Allah'ın rızasını kazanmaya uğraşacak. Üç Aylar ne zaman başlıyor? sorusu ülkemizde de revaçta.

Üç Aylar içinde pek çok kandil ve mübarek günleri barındırması ile de bilinir. Pek tabi Müslümanların oruç ayı olan Ramazan da üç aylar içindeki yerini alacak.

Üç Aylar Regaip Kandili ile başladıktan sonra Ramazan bayramı sonu ile bitecek. Miladi Takvim ile Hicri Takvim arasındaki gün farkı nedeniyle bu tarih her yıl değişmektedir.

2018 Üç Aylar ne zaman başlayacak?

Şubat ayının ortasını yaşadığımız şu günlerde üç ayların başlangıcı 2018 için merak edilir oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen bilgilere göre 18 Mart 2018 itibari ile Üç Aylar başlayacak. Hicri olarak da 1 Recep'e erişmiş olacağız. 17 Nisan 2018'de ise üç ayların ikincisi olan Şaban Ayı başlayacak. Ardından 16 Mayıs 2018 itibari ile mübarek Ramazan Ayı'na erişmiş olacağız.

3 Aylarda hangi ibadetler yapılır?

Üç Aylar boyunca ibadetlerin sevapları katlanıyor. Bu nedenle Müslümanlar bu üç ay boyunca ibadetlerine daha çok önem veriyor. 3 Aylar boyunca yapılması gereken bazı ibadetler şu şekilde;

-Kur'an-ı Kerim okunmalı, vakit namazları kaçırılmamalı
-Fırsat buldukça oruç tutulmalı
-Peygamber Efendimize (s.a.s.) salât ve selâmlar getirilmeli
-Bolca tefekkür edilmeli
-Kaza ve nafile namazlar kılınmalı
-Mü'minler arası dostluk ilişkileri geliştirilmeli
-Yoksullara ve kimsesizlere destek olunmalı

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.