UBER Türkiye'de yasaklandı mı? UBER ile ilgili şok karar

UBER Türkiye'de yasaklandı mı? UBER ile ilgili şok karar

Akıllı telefonlar üzerinden taşımacılık hizmeti veren UBER ile ilgili hükümetin yeni aldığı karar vatandaşların kafasını kurcaladı. Pek çok kişi UBER yasaklandı mı? sorusuna yanıt arıyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na verdiği talimat ile UBER ile ilgili alınan yeni karar kafaların karışmasına neden oldu. Akıllı telefonu olan pek çok kişinin aktif olarak kullandığı taşımacılık sistemi olan UBER, Türkiye'de yasaklandı mı? UBER yasaklandı mı? sorusunun cevabı haberimizde...

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile 25 Mayıs 2018 tarihli Resmi Gazete'de çıkan karar vatandaşları şaşırttı. Korsan taşımacılığın önüne geçmek için alınan karar vatandaşlar tarafından; UBER yasaklandı mı? sorularına neden oldu. 

Resmi Gazete'de çıkan kararda Karayolu Taşımacılığı Yönetmeliği'nde değişikliği gidildiği görülüyor. Karara göre D2 yetki belgesi sahiplerini ilgilendiren pek çok yeni mevzuat artık taşımacılık hizmetleri yapanları ilgilendiriyor.

Karar kapsamında artık D2 yetki belgesi olanlar belgelerini devredemeyecek ve taşımacılık hizmeti dışında başka iş yapamayacaklar. Bu değişiklik, D2 ile çalışan UBER sürücülerini de kapsıyor.

UBER yasaklandı mı?

Karara göre UBER yasaklanmıyor. Fakat D2 yetki belgesi ile çalışan UBER sürücüleri bu karar ile büyük kayıp yaşayacak. D2 yetki belgesi ile UBER sisteminde araç çalıştıran kişiler artık bu belgeyi bizzat kendileri kullanmak zorunda kalacak. Bu da UBER sürücülerini zor duruma sokacak. D2 belgesi olmayan UBER sürücüsü görüldüğü an ceza alacak.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.