UBER nedir? Çok konuşulan UBER Taksi nasıl kullanılır?

UBER nedir? Çok konuşulan UBER Taksi nasıl kullanılır?

Geçtiğimiz bir ay boyunca Türkiye UBER adlı uygulama ile klasik sarı taksi arasındaki rekabete şahit oldu. Taksicilerin itiraz ettiği UBER nedir? UBER nasıl kullanılır?

Dünyada ve Türkiye'de çok konuşulan uygulama son saatler içinde Türkiye'de en çok arananlar arasına girdi. UBER, klasik sarı taksiden farklı olan bir taksi uygulamasıdır. Kendi arabaları, şöförleri ve fiyat tarifesi olan UBER nedir? UBER nasıl kullanılır?

UBER Nedir?

İlk olarak ABD'nin Kaliforniya eyaletinde ortaya çıkmış bir uygulama olan UBER, vazgeçilmezimiz olan akıllı telefonlara indirilen ve akıllı telefonlar üzerinden çalışan bir mobil taksi uygulamasıdır. UBER sistemini indirip kurduğunuz zaman konumunuz belirlenir ve eğer UBER üzerinden taksi çağırırsanız, size en yakın olan şoför ile sizi eşleştirir.

UBER sisteminde nereye gideceğinizi yazarsınız ve size otomatik bir fiyat çıkarır. Böylece ödemeyi de erkenden öğrenmiş olursunuz.

UBER Nasıl kullanılır?

UBER bir mobil uygulamadır. Dolayısı ile UBER kullanmak için öncelikle bir akıllı telefon sahibi olmanız gerekli. Android kullanıcısı iseniz Google Play Store, iOS kullanıcısı iseniz Appstore vasıtası ile UBER indirebilirsiniz. İndirme işleminin ardından bir kullanıcı profili oluşturup, UBER'i kullanabilirsiniz.

UBER- Taksi çekişmesinin nedeni ne?

Dünyanın pek çok farklı noktasında olduğu gibi, Türkiye'de de UBER sistemi tartışma konusudur. Klasik sarı taksiler, sarı taksi sistemi içinde yer almak için belirli yükümlülükleri yerine getirmek zorundadır. Bunlar 80'li yıllarda yapılan yasalar ile bellidir. Örneğin Taksi sürücüsü olmak isteyen birisi, hayatını şoförlük ile kazanacağını beyan etmek zorundadır. UBER'in böyle bir zorunluluğu olmaması çekişmenin ilk nedenidir.

Çekişmenin en büyük sebebi ise, taksi plakasının ücretleridir. Sarı taksiciler, taksi plakası alırken yüksek meblağlar öderler. UBER'in böyle bir zorunluluğu olmaması ve vergi verip vermediği konusu tartışmanın bir diğer önemli maddesidir.

Risale Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.