Türkiye'nin o kararı Mescid-i Aksa'da tekbirlerle karşılandı

Türkiye'nin o kararı Mescid-i Aksa'da tekbirlerle karşılandı

Bu kararı almak için biz çok zorlandık, çok çalıştık. Çünkü ikiye ayrılmışlardı İslam âlimleri...

Risale Haber-Haber Merkezi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet’in Kudüs’lü umre kararı Mescid-i Aksa’da tekbiler ve şükür secdeleriyle karşılandığını söyledi.

Kanal A televizyonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Görmez'in ilgili sözleri şöyle:

KARARI ALMAK İÇİN ZOK ZORLANDIK

Biz ilk defa Mescid-i Aksa ziyaretini umre ziyaretinin bir parçası haline getirdik. Bu kararı almak için biz çok zorlandık, çok çalıştık. Çünkü ikiye ayrılmışlardı İslam âlimleri. Bir kısmı Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmenin doğru olmadığını, ziyaret ettiğiniz takdirde işgalin meşruiyetini tanıdığınızı, tanımak anlamına geldiğini ifade ediyordu. Ama bir kısım âlimler de bunun bilakis Mescid-i Aksa’yı sahipsiz bıraktığını, onlara terk ettiğini, Mescid-i Aksa’da yaşayan, Kudüs’te yaşayan Filistinli kardeşlerimizi tamamen sahipsiz ve yetim bıraktığımızı, bunun doğru olmadığını söylüyorlardı. Ben bu iki fikri de bir araya getirdim ve sonra iki fikri de bir noktada birleştirdim. Birleştirdikten sonra da vatandaşlarımıza ilanda bulunduk. Dedik ki; herhangi bir vatandaşımız Mekke’yi, Medine’yi ziyaret etmeden önce tıpkı atalarımızın yaptığı gibi Mescid-i Aksa’yı’da ziyaret edecek.

TEKBİRLER-ŞÜKÜR SECDELERİ

Ayrıca müstakil Kudüs ziyaretleri için de Diyanet İşleri Başkanlığı çalışmalarına başladı. Bizim bu kararımızı Mescid-i Aksa’nın imamı Ebu Senine Mescid-i Aksa’da bir akşam namazından sonra cemaate ilan ediyor ve diyor ki; "aziz cemaat, bugün size bir müjde vereceğim" diyor. "Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı bir karar aldı, Mescid-i Aksa ziyaretini umre ibadetinin bir parçası haline getirdi", topluma ilan etti. "Bundan sonra Türkiye’den kardeşlerimiz bizi yalnız bırakmayacaklar, Mescid-i Aksa onlarla şenlenecek" diye ilan veriyor. Birden bütün camideki insanlar tekbir getiriyorlar, sevinçlerini ifade ediyorlar, bazıları da ayağa kalkıyor secdeye kapanıyor, şükür secdesi yapıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum