Türkiye'nin mobilyada 2023 ihracat hedefi 10 milyar dolar

Türkiye'nin mobilyada 2023 ihracat hedefi 10 milyar dolar

İİB Yönetim Kurulu Başkanı Güleç: "Türkiye'nin şu an 2,6 milyar dolar olan mobilya ihracatındaki 2023 hedefi 10 milyar dolar."

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (İİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Türk mobilya sektörünün son 10 yılda büyük atılım gerçekleştirdiğini belirterek, "Türkiye'nin şu an 2,6 milyar dolar olan mobilya ihracatındaki 2023 hedefi 10 milyar dolar" dedi.

Almanya'nın Köln kentinde başlayan "imm Köln" mobilya fuarında, AA muhabirine açıklamada bulunan Güleç, Türkiye'nin 180'den fazla gümrük bölgesine ihracat yaptığını ve bu rakamın artarak devam ettiğini dile getirdi.
 
Türkiye'nin şu an 2,6 milyar dolar seviyesindeki mobilya ihracatını 2023 yılında 10 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Güleç, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşabilmesi için bundan sonra hem daha fazla ihracat yapması hem de katma değeri daha fazla olan ürünler satması gerektiğini ifade etti.
 
Türkiye'nin bu yıl Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle fuara ilk kez milli katılım sağladığını aktaran Güleç, "Türk mobilyası dünyada çok önemli bir noktaya ulaştı. Bugün Kafkasya'da, Balkanlar'da, Ortadoğu'da zaten Türk mobilyası satılıyor ve ilk sırada tercih ediliyor. Bundan sonraki hedeflerimiz ise daha kalıcı olan Almanya, Fransa gibi pazarlarda mobilya satıyoruz ama buralarda daha fazla yoğunlaşmamız lazım" dedi.
 
Köln'de her yıl düzenlenen fuarın alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olduğunu ifade eden Güleç, bu fuara milli katılım gerçekleştirerek, Türkiye'nin mobilya sektörünün başarısını dünyayla paylaşmak istediklerini ve Türkiye'deki kaliteli, tasarıma yönelik mobilya anlayışını dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.
 
Özellikle son yıllarda Türkiye'nin bu sektörde büyük bir atılım yaptığının altını çizen Ahmet Güleç, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Son 10 yılda Türkiye mobilya sektörü 10 basamak birden yükselerek dünyada 12'nci sıraya yükseldi. Avrupa ülkelerinden İspanya'yı, Portekiz'i, Danimarka'yı, İsviçre'yi geride bırakarak biz yükseliyoruz. 2023 hedefimiz dünya sıralamasında ilk 5 ihracatçı ülke arasında yer almak. Mobilya sektörü Türkiye için çok önemli, katma değeri yüksek bir sektör, adeta bizim için milli bir sektör. Her türlü mobilyayı üretebiliyoruz. Türkiye bir mobilya ülkesi, adeta Türkiye Avrupa'nın bir mobilya fabrikası gibi. Hedefimiz ilk 5 arasında yer almaksa bundan sonraki hedefimiz tasarıma, kalite ve teknolojiye daha fazla önem vererek daha katma değerli mobilya ihracatı yapmak."
 
Köln fuar merkezinde Türkiye'nin 25 firmayla temsil edildiği ve dünya mobilya sektöründeki yeniliklerin sergilendiği fuar 24 ocağa kadar açık kalacak.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.