'Türkiye'nin darbecilere aldığı önlemler yerinde'

'Türkiye'nin darbecilere aldığı önlemler yerinde'

Türkiye'nin darbe girişiminin ardından aldığı önlemler Avrupa'da eleştiri konusu olurken, sağduyu mesajı İsviçre'den geldi. İsviçre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yves Rossier, hükümetin hamlelerini yerinde bulduğunu söyledi.

 
 

İsviçre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yves Rossier, Türk hükumetinin darbecilere yönelik davranışını doğru bulduğunu söyledi. Rossier, İsviçre'nin Tages Anzaiger ve Der Bund gazetelerine verdiği röportajda FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrası Türk hükumetinin darbecilere karşı olan tutumunu ve aldığı önlemleri yerinde bulduğunu belirtti.

Rossier, "Erdoğan ülkeyi darbecilerden temizlemeye uğraşıyor. Bu davranış hafife alınmamalıdır. Hukuk devletinde bu davranıştan vazgeçilmesi Türkiye için bir felaket olurdu. Türk halkının sokaklara çıkması bu darbeyi başarısızlığa uğrattı. İsviçre darbeye karşıdır. Türkiye'nin darbecilere karşı davranışının yerinde. Türkiye ile diyaloğun devam etmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İTALYA: İLİŞKİLERİ KOPARMAMALIYIZ

İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında yaşanan gerilimin ardından, “Türkiye ile ilişkilerimizi koparmamalıyız” uyarısı yaptı. Bakan Paolo Gentiloni, İtalya askerlerinin Libya’da olduğu iddialarının ortaya atılmasına ilişkin ve Türkiye hakkında Corriere della Sera gazetesine açıklamalarda bulundu.

Darbe girişiminin ardından aralarında gazetecilerin de u.bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklanması, gözaltına alınması ve Türk hükümetinin “Vize serbestisi olmazsa, geri kabul anlaşmasını geri çekeriz” tavrına dair yorumu sorulan Paolo Gentioni, “Avrupa, hakların ihlalini kınama konusunda kararlı olmalı. Ancak aynı zamanda mümkünse ulusal çıkarlarımızı da kaybetmemeye çalışmalı, Türkiye ile ilişkilerimizi koparmamalıyız” diye konuştu.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.