Türkiye yeni yağışlı havanın etkisine girdi: Beyaz rahmet de geliyor

Türkiye yeni yağışlı havanın etkisine girdi: Beyaz rahmet de geliyor

Meteoroloji çok sayıda il için kar yağışı uyarısında bulunurken iki güne dikkat çekti. Hafta başından itibaren sıcaklıklar düşecek ve Türkiye yeni yağışlı havanın etkisine girecek

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Eskişehir ve Hatay çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Afyonkarahisar çevreleri ile Antalya'nın doğusunun iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; öğle saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; öğle saatlerinde Aydın, Muğla ve Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek hadiselere karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

“MART KAR YAĞIŞI YOĞUN OLUR”

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Önümüzdeki perşembe ve cuma günleri Marmara dahil Kuzey ve Batı bölgelere Soğuk Hava girişi var. İstanbul dahil birçok bölgede kar yağışı görülebilir. Mart'ta kar yağışı yoğun olur, ulaşıma dikkat. Takip edelim" dedi.

Prof. Dr. Şen, “Bugün Ege, Marmara, Batı Akdeniz, Hatay yağmurlu. Aydın, Muğla ve Denizli’de kuvvetli sağanak. Doğu Anadolu’nun güneyi kar yağışlı. Batıda sıcaklıklar 3-5 C artıyor. İstanbul öğleden sonra hafif yağmurlu sıcaklık 11 C. İzmir 15 Antalya 17 Ankara 7 C şeklinde açıklama yaptı.

SIFIR DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Meteoroloji orta ve uzun vadeli tahmin haritasında da sıcaklıkların hafta başından bu yana düşeceği görülüyor. İstanbul'da perşembe günü sıcaklık 0 dereceye kadar düşerken kentte karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.