Türki Cumhuriyetler 20 yaşında
"Bağımsızlıklarının 20'nci yılında Türk Cumhuriyetleri" konulu konferans Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Gül, Türk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını kazanmasının, Türk coğrafyası için çok mutlu bir gelişme olduğunu belirtirken, Dışişleri Bakanı Davutoğlu da bu coğrafyanın ortak bir kaderi paylaştığını dile getirdi.
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan'ın bağımsızlıklarını kazanmasının 20'nci yılı Ankara'da da kutlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı programda Gül bir konuşma yaptı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise; tüm coğrafyanın aynı kaderi paylaştını belirterek Türki cumhuriyetleri vatandaşlarına, "Türk diplomatik misyonlarını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz" diye seslendi.
İhlas
