'Türkçe ezan kararını Atatürk aldı diye doğru mu diyeceğiz?'

'Türkçe ezan kararını Atatürk aldı diye doğru mu diyeceğiz?'

CHP'li Yılmaz'ın Arapça rahatsızlığına Selman Öğüt cevap verdi

Risale Haber-Haber Merkezi

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, ezanın Arapça okunmasından rahatsız olduğunu dile getirerek Türkçe okunmasını istedi.

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında konuşan Öztürk Yılmaz, 'Andımız' ile ilgili tartışmaları anlatırken ezanın Arapça okutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

CHP'li Yılmaz: Ezan ve Türkçe okunsun

Yılmaz, "Ezan Türkçe okusun ben anlayayım. Kur'an okunsun anlayayım. Benim dilim dünyanın her tarafında konuşulsun" dedi.

Yılmaz'ın sözlerine Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selman Öğüt cevap verdi. Öğüt, 1932-1950 arası 18 yıl ezanın Türkçe okunmasının "zorunlu" olduğunu hatırlattı. Bunun üzerine CHP'li Yılmaz Öğüt'e "niye Türkçe'den nefret ediyorsunuz" diye çıkıştı. 

Arapçadan, Kur'an'ın dilinden nefret ediyorsunuz

Öğüt ise Yılmaz'a okkalı bir cevap verdi.

"Niye nefret edeyim, siz Arapçadan nefret ediyorsunuz. Kur'an'ın dilinden nefret ediyorsun. Sen istiyorsan cami yap Türkçe okut. Bir hukukçu olarak söylüyorum bunda yasak yok. Cemaat bulabilirse Türkçe ezan okusun Türkçe de namaz kıldırsın. Allahu Ekberden bir insan niye rahatsız olur ya? Bütün dünyada Allahu Ekber denilecek burda tanrı uludur mu denilecek? Bu İslam'ı aşağılamaktır. Bu millet 18 yıl zorla Türkçe ezan okutulurken aşağılandı."

Atatürk'ün her yaptığına doğru mu diyeceğiz?

Yılmaz'ın ezanın Atatürk döneminde okutulduğunu belirtip Atatürk'ün eleştirilemeyeceğini ima etmesi üzerine Öğüt, "Türkçe ezan kararını Atatürk aldı. Atatürk'ün her yaptığına doğru mu diyeceğiz?" şeklinde karşılık verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum