Türk lirasına hakarete 7,5 yıla kadar hapis istendi

Türk lirasına hakarete 7,5 yıla kadar hapis istendi

Sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Türk lirasına hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan Mikail Can Kurnaz hakkında 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen iddianamede, şüphelinin herkese açık olarak kullandığı sosyal medya hesabından 21 Ekim'de arkada fon müziği eşliğinde 100 liralık banknotu göstererek, önce önünde bulunan alana bıraktığı, devamında ise elleriyle klozeti göstererek tekrar eline aldığı parayı bu sefer klozete doğru atıp sifona bastığını gösteren bir video yayınladığı anlatıldı.

İddianamede ifadesine yer verilen şüpheli Kurnaz, paylaşımların kendisine ait olduğunu ancak 100 liralık banknotu tuvalete atmayıp yere bıraktığını belirterek, takipçileriyle etkileşim amacıyla böyle bir şey yaptığını, videoları yayınladıktan 1 saat sonra kaldırdığını söyledi.

İddianamede, şüpheli Kurnaz'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar, "devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar olmak üzere toplamda 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.