Türk halkının yüzde 75'i yerli otomobil almak için bekliyor

Türk halkının yüzde 75'i yerli otomobil almak için bekliyor

Türkiye'de araç sayısı en fazla olan 10 büyükşehirde yapılan bir anket sonucunda halkın yüzde 75’i satış aşamasına geçildiği ilk tercihini ‘Yerli Otomobil’den yana kullanacağını kaydetti.

Türk halkının yüzde 75i yerli otomobil almak için bekliyorPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap

Özel bir anket şirketi, 10 büyükşehirde “Yerli Otomobil Çalışması Bilinirlik ve Beklenti Araştırması” anketi düzenledi. Türkiye'de en çok araç sayısının bulunduğu İstanbul, Ankara, Konya, Bursa, Kocaeli, İzmir, Adana, Antalya, Samsun ve Gaziantep’te en az bir otomobili bulunan bin 233 kişi ile gerçekleştirilen anket sonucunda katılanların yüzde 92’si “Yerli Otomobil Üretimine destek veriyorum” dedi.

YERLİ OTOMOBİL ÇALIŞMASI GEREKLİYDİ

“Yerli Otomobil üretimi yapılması gerekli bir çalışma mıydı?” sorusuna yüzde 91,9’u evet cevabını verirken, yüzde 4,7’si hayır, yüzde 3,4‘i kısmen şeklinde cevap verdi. “Yerli Otomobil üretimi başladığında tereddüt etmeden satın alır mısınız?" sorusuna katılanların yüzde 75’i ‘evet alırım’ cevabını verirken, yüzde 25 ‘i ise hayır almam yanıtını verdi. ‘Almam’ cevabını verenler ise aracı test ederek karar verebileceklerini dile getirdiler.

YABANCI YERİNE YERLİ OTOMOBİL TERCİHİ YÜZDE 92,5

10 Büyükşehir illerinde toplam bin 233 kişiye yöneltilen “Yerli otomobil üretildiğinde yerli otomobil mi? Yabancı otomobil mi tercih edersiniz?” sorusuna, katılanların yüzde 92,5 ‘i yerli otomobil tercih ederim cevabını verirken, yüzde 3.4 ‘ü yabancı otomobil tercih ederim, yüzde 4,1 ‘i ise fikrim yok yanıtını verdi.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.