Turizmci kışın vergi muafiyeti istedi

Turizmci kışın vergi muafiyeti istedi

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) üyesi turizmci Yusuf Örnek, Antalya'nın turizm ve tarımda ciddi mağduriyetler yaşandığını belirterek, kış döneminde sigorta primlerinde muafiyet uygulanmasını istedi.

ANSİAD 2016 yılı ilk kahvaltılı toplantısının konuğu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürvekili Mehmet Şengül oldu. ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Şengül'ün yardımcısı ile SGK Muratpaşa Merkez Müdürü ve ANSİAD üyesi iş adamları katıldı. Şengül, kurumlarının uygulamaları ile ilgili bilgi verirken, ANSİAD üyelerinden turizmci Yusuf Örnek, kış döneminde başta Antalya ve kıyı kentleri olmak üzere SGK priminde muafiyet sağlanması önerisinde bulundu. 

Turizmin başkenti olarak gösterilen Antalya’nın şu an yaşanan sorunlar sebebiyle 'radikal bir durumla' karşı karşıya olduğunu, özellikle turizm ve tarım sektöründe ciddi mağduriyetler yaşandığını belirten Yusuf Örnek, “Rusya ile yaşadığımız kriz nedeniyle bu sene Antalya radikal bir durumla karşı karşıya kaldı. Turizm sektöründe geçen sene kışa göre daha fazla mağduriyetler yaşayacağız. Sosyal Güvenlik Kurumu neden SGK priminde indirime gitmiyor? 20 trilyon transfer harcaması olan devlet kış aylarında çalışmakta olan işletmelere muafiyet sağlasa turizme bağlı bütün sektörleri ve kıyı kentleri rahatlatır. Herkes nefes alır. Bu sosyal bir sorundur.” önerisinde bulundu.

SGK İl Müdürvekili Mehmet Şengül ise turizm ve tarım sektörü sigortalı sayısında geçen yılın kasım ayıyla karşılaştırıldığında ciddi bir fark olmadığını, aralık verileri teslim edilmediği için yorum yapmanın erken olduğunu bildirdi.

Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.