Trump bitcoin'e yüklendi

Trump bitcoin'e yüklendi

Yeni dünyanın tartışmalı para birimleri olan kripto paralar hakkında ABD Başkanı Donald Trump da yorum yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, perşembe günü Twitter üzerinden art arda paylaştığı mesajlarla Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini eleştirdi.

Trump mesajında, değerleri oldukça değişken Bitcoin ve diğer kripto paraların hayranı olmadığını, denetlenmeyen kripto paraların uyuşturucu ticareti dahil, yasa dışı faaliyetlerde kullanıldığını belirtti.

Benzer bir şekilde Facebook'un kripto para birimi Libra'nın da güvenilir olmadığını belirten Trump, "Facebook ve diğer şirketler banka olmak isterlerse, kendi bankacılık ruhsatlarını alıp, diğer bankalar gibi hem ulusal hem de uluslararası bankacılık kurallarına uymalılar." ifadelerini kullandı.

Trump, "ABD’de yalnızca bir para birimimiz var ve o da hiç olmadığı kadar güçlü bir konumda. Dünyadaki en baskında para birimi ve her zaman da böyle kalacak." dedi.

Trump’a benzer olarak, daha önce ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney de Libra’yı eleştirmiş ve “ayrıntılı bir şekilde incelemesi” gerektiğini söylemişlerdi.

Facebook'tan ise, konuyla ilgili henüz bir yorum yapılmadı.

Kaynak: Reuters

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.