Trabzonspor Teknik Direktörü Newton: Ezanı ilk duyduğumda ağladım ve Müslüman oldum

Trabzonspor Teknik Direktörü Newton: Ezanı ilk duyduğumda ağladım ve Müslüman oldum

"Ezan sesini ilk duyduğumda çok duygulanmış ve ağlamıştım. Bunun sonrasında içimde bir şeyler olduğunun farkındaydım"

Trabzonspor Teknik Direktörü Eddie Newton, dikkat çekici açıklamalarıyla gündeme geldi. Kulüp dergisine konuşan Newton, Müslüman olma süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

İslamiyetten ve ezan sesinden çok etkilendiğini söyleyen İngiliz çalıştırıcı, "Belki de beni en çok etkileyen şey kuzenimin düğününde gerçekleşti. Düğünün yapıldığı yere yakın bir mescitte ezan sesini duydum. Ezan sesini ilk duyduğumda çok duygulanmış ve ağlamıştım. Bunun sonrasında içimde bir şeyler olduğunun farkındaydım. Ancak annem ve babam Katolik olduğu için ve ailemde hiç Müslüman olmadığı için alacağım herhangi bir karar çok büyük bir karar olacaktı. Bu karar haliyle annem ve babamı da hayal kırıklığına uğratacaktı. Eşime sorular sordum, kuzenime ve çevremdekilere sorular sordum. Müslümanlık hakkında okumaya devam ettim ve beni bilgilendiren insanlara sorular sordum" dedi.

İSLAM'DA CEVAPLARI BULABİLİYORSUNUZ

İslamiyet hakkındaki sözlerini sürdüren Newton, yaşadıklarına da değinerek "Beni en çok etkileyen şeylerden bir tanesi de İslamiyet'te sorduğunuz bütün soruların cevaplarını bulabiliyorsunuz. Bir gün araba sürerken kenara çektim ve bana İslamiyet hakkında bilgiler veren arkadaşımı arayıp 'O gün bugün, İslamiyet'i seçmek istiyorum.' dedim ve ardından da Müslüman oldum" sözlerini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.