Tozdumanius Haber Merkezi Bülteni

Özel Muhâbirimiz Kulakios Roma’dan bildiriyor:

Roma’nın cengâver komutanlarından, temelli senatör Bay Kalius ile Dev Letus arasında, mitolojide bile yer almayan bir ittifak oldu. Yüce Sezar Sezeryus’un istemeyerek terk ettiği makama kol kuvveti ile konamayan Bay Kalius, Olimpos’ta yaşayan Dev Letus ile gizli bir anlaşma imzâladı.

Estergon kalesinin Akpakoisisliler tarafından cebren ve hîle ile ele geçirilmesinden sonra, Megekaus hisarının da taraf değiştirdiğini iddiâ eden Bay Kalius, senatonun asîllerine hitâben yaptığı konuşmada: “Büyük Roma’nın asîl efendileri! Spartaküs’ten sonra karşımıza çıkan en büyük tehlikenin farkında mısınız? Akpakoisisli Sezar Gülyus , hiç hakkı ve gücü olmadığı halde, dedelerimizden kalan kölelerimizi Sandıkois kampında bir araya toplamak sûretiyle iktidârı elimizden aldı. Kollezyumda son yaptığı numarayı gördünüz! Eski Yunandaki Aristoteles ve Phlatunes’a bedel olan, bizim Kanadus’umuzun onca parlak fikir ve taktiğine rağmen, gladyatörlerden er Doğanius; bir iki basit hamle ile lejyonerimizin başı Pekkalı Turkus’u tuşa getirdi. Afrikalı bir köle iken, siz asîl senatörlemizin gafleti sonucu, Abedois’in krallığına oturan Obamasyus’un gizli desteğini sağladı. Senatomuzu güçsüz, bizi işlevsiz bırakmak için; Büyük Roma İmparatorluğunu bölme plânlarını uygulamaya koydu. Asîller, tehlikenin farkında mısınız? Bundan sonra asker hep onların sözünü dinleyecek. Çobanyus’un oyu, Direktöryüs’ünki ile aynı sayılacak. Sezeryus’un hakkını almak için Brütüsleri bulamayacağız. Cumhuriyetin efendileri! Spartaküs’ün öcünü alma numarasıyla arenaya saldığımız maskeli gladyatörümüzü erken harcamasaydınız, bunlar başımıza gelmeyecekti… Kölelerimizi birbirine kırdırma politikamızı terk etmeseydiniz, bugünleri görmeyecektik… Deniz bitti; çâre kalmadı. Ben mecbûriyet tahtında Olimpos Dağının güçlü kahramanı Dev Letus ile ittifaktan başka yol bulamadım. Oylarınıza sunuyorum!”

Senatonun harâretli alkışlarından sonra, gizli anlaşmanın onaylanmasından duyduğu memnûniyeti gizleyemeyen bir yüz ifâdesi ile: “Hadi bakalım! Şimdi ne yapacaksınız Akpakoisisliler?” diye mırıldanarak, ne kadar genç ve çevik kaldığını etrafına göstermek kasdıyla hoplaya, zıplaya kürsüden inen Bay Kalius, arabasına binerek uzaklaştı.

Olimpos Dağı’ndan özel muhâbirimiz Remuhtaryus iletiyor:

Uzun süredir Olimpos’un devlerini tepeleyip,  kurtlarını hizâya getirmekle uğraşan Dev Letus, Roma’nın kurtarılması için Romalı komutan ve senatör Bay Kalius tarafından yapılan teklifi ma’kul karşıladığını bildirdi. İpsiz – sapsızları ipe - sapa getirmekle şöhret kazanan  şanlı Dev Letus, beyânatında: “Bizim bulunduğumuz yerde kimse ipsizim diyemez! Bizim bağladığımızı kimse salamaz! Binbir zahmetle attığımız Gordium’un kördüğümünü Büyük İskender’den başkası çözemez! Aslâ  çözdürtmeyiz! Bu dağda olsun, Roma’da olsun delik açtırtmayız! Memleketi böldürtmeyiz! Kurtlarımızı öldürtmeyiz!” dedi. Estergon kalesinin ve Megekaus hisarının zabt edilmesine de fenâ halde sinirlenen Dev Letus, Olimpos’u titreten ve kendinden geçenleri kendine getiren bir kükreyişle tepkisini gösterdi. Dev Câlût’u sapan taşı ile deviren Dâvûd’u örnek alan er Doğanius’un kendisi karşısında esâmisinin bile okunamayacağına; Roma’da o kadar rütbeli komutanlar ve değerli lejyonerler varken bir erin kendileri için tehlike olamayacağına da değinen Dev Letus’un öfkesine uğramamak için Olimpos’un mahlûkatı ile birlikte biz muhâbirler hemen birer deliğe gizlenmeye mecbûr kaldığımızdan, soru – cevap faslına geçemeden haberi tamamlamak zorunda kaldık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum